Sorin Oprescu rămâne primar al Capitalei. PSD câştigă primării în oraşe fiefuri PDL

Autor: Mediafax 10.06.2012

Sorin Oprescu a obţinut un nou mandat de primar al Bucureştiului, câştigând detaşat alegerile, iar USL a obţinut noi mandate de primar în mari oraşe şi sectoare ale Capitalei considerate fiefuri ale PDL, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor difuzate de posturile de televiziune.



UPDATE:

Primarul Capitalei a declarat, după anunţarea exit-poll-urilor, că îşi doreşte ca bucureştenii să fie mândri de oraşul lor şi că le promite că nu îi va dezamăgi, spunându-le că este în primul rând victoria lor.

"Am demonstrat că se poate", a spus Oprescu la începutul discursului ţinut la sediul său de campanie, imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

El a apreciat că rezultatele reprezintă "un semnald e unitate".

Oprescu a mai spus că este mândru de încrederea pe care i-au acordat-o bucureştenii. El a promis că va continua toate proiectele începute şi că va realiza noi proiecte pentru dezvoltarea Bucureştiului.

"Vă promit încă o dată că nu o să vă dezamăgesc", a mai spus Sorin Oprescu.

"Sunt mândru de încrederea pe care bucureştenii mi-o acordă, voi continua toate proiectele începute, voi iniţia multe altele noi", a spus Oprescu.

El le-a promis votanţilor săi că nu-i va dezamăgi şi şi-a luat angajamentul că va fi un primar pentru toţi bucureştenii, nu doar pentru cei care l-au votat.

Oprescu a spus că este necesar în acest moment să se accelereze schimbarea şi a spus că are în favoarea sa 5 argumente: voinţa bucureştenilor, dată de votul a peste 60% din aceştia; o majoritate stabilă în CGMB; un guvern care s-a angajat să-l susţină; echipa sa şi ambiţia sa personală de a face din Bucureşti o mare capitală europeană.

"E o onoare pentru mine să fiu primarul bucureştenilor. Vă garantez că voi rămâne independent, dependent doar de voi, de bucureştenii mei", a spus Oprescu.

El a ţinut să mulţumească echipei sale şi a spus că nu a participat la dezbaterile din campanie deoarece a avut un proiect pe care l-a publicat şi pe care "nu l-au citit decât cei care s-au inspirat din el".

"În rest să discut de gratuităţi care nu se pot da, de lucruri care nu se pot face peste noapte? Nu, eu discut despre lucruri care se pot face", a mai spus Oprescu.



Ora 21:00 Exit-poll CURS - Oprescu rămâne primarul Capitalei; USL câştigă 5 sectoare; Onţanu continuă la Sectorul 2

Sorin Oprescu a obţinut al doilea mandat de primar general al municipiului Bucureşti, cu 64,11%, iar candidaţii USL au câştigat cinci sectoare ale Capitalei, în timp ce Neculai Onţanu (UNPR) rămâne primarul Sectorului 2, potrivit exit-poll-ului CURS, difuzat de Realitatea TV.

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de CURS şi difuzat de Realitatea TV în baza datelor colectate până la ora 19.00, Silviu Prigoană, candidatul PDL, a obţinut 17,58 la sută, în timp ce independentul Nicuşor Dan a obţinut 7,41 la sută.

Primăria sectorului 1 a fost câştigată de liberalul Andrei Chiliman cu 74, 52 la sută, Primăria sectorului de către Neculai Onţanu (UNPR) cu 49,01 la sută, iar Primăria sectorul 3 de către Robert Negoiţă (PSD), cu 58,51 la sută.

Conform sondajului, la Primăria sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a câştigat detaşat cu 80,08 la sută, iar la Primăria Sectorului 5 câştigător este Marian Vanghelie, cu 56,02 la sută.

Sectorul 6 al Capitalei a fost câştigat de Rareş Mănescu, care a obţinut 50,61 la sută.

Exit-poll CCSB - Oprescu rămâne primarul Capitalei cu 65,8%, Prigoană - 15.7%. Emil Boc pierde alegerile la Cluj cu 40,3%, iar Marius Nicoară a obţinut 43,1%

De asemenea, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), obţine un nou mandat, cu 65,8%, fiind urmat de Daniel Oajdea (PP-DD) cu 11%.

La Bacău, primarul PNL Romeo Stavarache rămâne în funcţie, cu 62%, în timp ce contracandidatul său, Cristinel Manolache, are 12,3%.

La Oradea, primarul Ilie Bolojan (PNL) a obţinut 72,5%, fiind urmat de Cseke Attila cu 15,9%.

Exit-poll IRES - Oprescu a obţinut al doilea mandat de primar general al Capitalei, cu 64,6 %. Emil Boc pierde la Cluj, Olguţa Vasilescu câştigă la Craiova

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, candidatul USL, care a primit 43,9% dintre opţiuni, iar Lia Olguţa Vasilescu (USL) a câştigat Primăria Craiovei, cu 52,4%, potrivit exit-poll-ului IRES

Datele sondajului arată că Emil Boc a fost votat de 36,9 la sută dintre alegătorii clujeni.

La Iaşi rămâne primar rămâne Gheorghe Nichita, candidat din partea USL pentru un nou mandat. Acesta a obţinut 63,5 la sută din sufragii, potrivit aceluiaşi exit-poll.

Primăria Timişoarei a revenit candidatului USL Nicolae Robu, care a fost votat de 51,6 la sută dintre timişorenii care au mers la vot, arată acelaşi sondaj.

În Bucureşti, USL a obţinut majoritatea în Consiliul General, precum şi primăriile sectoarelor 3 şi 6, unde candidaţii Uniunii, Robert Negoiţă şi Rareş Mănescu, au strâns mai multe voturi decât cei ai PDL.