Familia Antonescu a investit într-un hotel de cinci stele în Capitală: 200.000 € vor veni doar din nunţi

Autori: Mirabela Tiron , Ioana David 11.06.2012

Familia Antonescu, proprietara agenţiei de turism Marshal Turism, a investit peste 5 mil. euro în cel mai nou hotel de cinci stele din Capitală pe care l-a inaugurat ieri pe Calea Dorobanţilor. Marshal Turism mai deţine un hotel de trei stele în zona Batiştei din Bucureşti şi plănuia de mai bine de trei ani deschiderea celei de-a doua unităţi.

Investiţia a fost anun­ţată încă din primavară de către companie şi vine să completeze portofoliul de active pe care îl deţine familia Antonescu. Firma Marshal Turism SRL a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 53,5 mil. lei (12,7 mil. euro) şi un profit net de 0,2 mil. lei (0,06 mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, ultimele informaţii publice disponibile.

Iniţial reprezentanţii companiei anun­ţaseră că hotelul va fi de patru stele, însă ulterior au ales să îl clasifice la cinci stele. Hotelul operează 63 de camere, tariful pe noapte al unei camere single fiind de 99 de euro, potrivit Anei Maria Moanţă, directorul de marketing al companiei Marshal Turism.

"Avem deja clienţi care stau în hotel, am semnat contracte cu clienţii cu care lucram deja la agenţia de turism. Nu pot face public numele companiilor cu care lucrăm", a spus Anei Maria Moanţă.

Directorul de marketing al companiei a mai spus că încasări importante vor fi generate şi de organizarea de evenimente private. "Până la finalul anului, în noiembrie, avem rezervate toate zilele de sâmbătă pentru nunţi. Calculele noas­tre arată că vom avea 4.000 de participanţi la nunţile pe care le vom organiza, preţul unui meniu (doar mâncarea inclusă) fiind de 50 de euro de persoană", a spus ea.

Potrivit calculelor ZF, încasările hotelului din organizarea de nunţi se vor ridica la circa 200.000 de euro, nivelul ar putea creşte dacă se adaugă şi băuturile.

Întrebată de ZF ce venituri totale sunt estimate până la finalul anului, ea a spus că încă nu s-au făcut aceste estimări. Investiţia totală în acest proiect nu a fost făcută publică, însă, potrivit calculelor ZF, aceasta s-ar putea ridica la 5-6,3 milioane de euro dacă se ia în considerare un cost de 80.000-100.000 de euro pe construc­ţia unei camere de cinci stele.

Atacă o piaţă a evenimentelor de peste 30 mil. euro

În hotelurile de cinci stele din Capitală sunt aproximativ 80 de săli de evenimente, cu o capacitate totală de 12.000 de persoane, potrivit unei analize a Ziarului Financiar care mai arată că încasările din organizarea de evenimente şi servicii de catering s-ar putea ridica la suma de 30-40 de milioane de euro anual.