Compania de cercetare în IT Gartner îşi va mări investiţiile în România

Ziarul Financiar 11.06.2012

Gartner, una dintre cele mai mari companii de cercetare şi analiză a industriei IT din lume, îşi va extinde investiţiile în România, a declarat Oldrich Príklenk, CEO al KPC-Group, reprezentant exclusiv al firmei pentru Republica Cehă, Slovacia şi România.

"Vom investi tot mai mult în zona României şi vom dezvolta colaborarea cu media locală şi asociaţiile zonale întrucât România reprezintă o zonă de interes în sud-estul Europei. Acordăm tot mai mare importanţă colaborării cu firmele IT prezente în Bucureşti şi în ţară", a declarat şeful KPC-Group.

Gartner a avut o prezenţă discretă în ultimii ani în România, piaţa fiind dominată de rivalii de la GfK, IDC sau Pierre Audoin Consultants, care realizează studii pe diferite segmente ale industriei IT&C.

Diana Enache, Gartner Senior Key Account Manager, a precizat că firma de analiză se va implica în realizarea de studii şi evenimente privind piaţa IT locală. "Strategia Gartner pentru România este de apropiere tot mai mare faţă de piaţa locală, prin studii, evenimente (…)".