Apple a prezentat sistemul de operare iOS 6. Cu ce noutăţi vine

Autor: Claudiu Ilioiu 11.06.2012

În cadrul celei de-a 23-a conferinţă anuală World Wide Developers Conference, oficialii Apple au anunţat sistemul de operare iOS6, care vine cu 200 noi funcţii, potrivit Bloomberg.

Noul sistem de operare integrează un serviciu propriu de hărţi (inclusiv unele 3D), care va fi compatibil cu Siri, astfel, compania renunţă la Google Maps. Serviciul va putea fi folosit şi ca GPS auto incluzând informaţii despre trafic în timp real, culese în mod automat de la utilizatori.

iOS 6 este disponibil de luni pentru dezvoltatori, iar lansarea oficială va fi în toamna acestui an. Noul sistem de operare va fi compatibil cu iPhone-urile 3GS, cu modelele lansate după acesta şi cu iPad2 şi iPad3.

Apple a venit cu îmbunătăţiri şi pentru asistenta vocală Siri, care este disponibilă acum în mai multe limbi şi este capabilă să primească mai multe comenzi, putând să deschidă aplicaţii şi jocuri. Apple colaborează cu o serie de producători auto pentru implementarea Siri în autovehicule. Serviciul va fi disponibil de acum şi pe iPad.

Compania a mai prezentat în cadrul evenimentului noua generaţie MacBook Pro care, fără unitate optică are o grosime de 0,71 inchi şi prezintă Retina Display (rezoluţie 2880x1800 pixeli). Noul model are o autonomie de 7ore şi 30 de minute, procesorul este quad-core la 2,7 GHz, are până la 16 GB RAM şi video Kepler Geforce GT 650M. Ecranul noului MacBook Pro are 15,4 inchi. Cea mai ieftină variantă a noului model este de 2.199 dolari.