Anca Constantinescu spune că a depus plângere penală în cazul licitaţiei pentru mărcile Click

Ziarul Financiar 13.06.2012

Intenţia Ancăi Constantinescu de a face plângere penală în cazul organizării licitaţiei pentru mărcile Click, în 6 iunie, a fost exprimată încă din 8 iunie, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX.

Atunci, Anca Constantinescu a spus că nu a achitat banii pentru cele două mărci adjudecate la licitaţia din 6 iunie. "Nimeni nu a achitat nimic. Eu o să fac contestaţie şi plângere penală, pentru că toată licitaţia a fost o escrocherie", a spus Anca Constantinescu. Ea a mai spus că o parte dintre mărcile scoase pe 6 iunie la licitaţie nici nu sunt înregistrate la OSIM.

Miercuri, Anca Constantinescu a depus plângerea penală. "Am făcut plângere penală împotriva executorului judecătoresc Georgeta Raportoru (cea care a organizat licitaţia, n.r.), a lui Dinu Patriciu şi a reprezentanţilor Adevărul Holding, prezenţi la licitaţie", a spus Anca Constantinescu.

Ea a precizat că a contestat licitaţia din aceeaşi zi în care a fost organizată, fapt pentru care nu mai este necesară şi deschiderea unei acţiuni în instanţă. "Dacă independenta domnului Patriciu ar fi plătit banii (pe mărcile adjudecate la licitaţie, n.r.), trebuia să contest licitaţia în instanţă. Dar nu a plătit şi licitaţia trebuie refăcută. Poate acum doamna executor va face o licitaţie corectă", a spus Anca Constantinescu.

Mai multe mărci din portofoliul Adevărul Holding, printre care "Click" şi "Click FM", au fost scoase la licitaţie pe 6 iunie, ca urmare a unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti, care a dispus Adevărul Holding la plata unei sume de peste 15,5 milioane de lei către Odyssey Communication, o altă societate din trustul lui Dinu Patriciu.

Astfel, marca "Click" a fost adjudecată pentru 11 milioane de lei fără TVA de Emilia Ciucan, cunoscută ca fiind avocata lui Dinu Patriciu, proprietarul Adevărul Holding, însă care a precizat că a participat la licitaţie în nume personal. Debitorul S.C. Adevărul Holding S.R.L nu avea voie să liciteze nici personal, nici prin alte persoane.

De asemenea, Emilia Ciucan a adjudecat în nume personal, la aceeaşi licitaţie, alte mărci din portofoliul Adevărul Holding. Alte două mărci ale Adevărul Holding au fost adjudecate la aceeaşi licitaţie de fostul parlamentar Anca Constantinescu, prin intermediul firmei sale Pro-Consul Prod SRL ("Bucureşti 106,2 CLICK FM doar radio", pentru 12.100 de lei fără TVA, şi "CLIC", pentru 45.200 de lei fără TVA).

Cu toate acestea, Emilia Ciucan şi Anca Constantinescu nu au plătit banii pentru respectivele mărci, deşi termenul impus pentru plată de executorul judecătoresc era de 24 de ore de la finalizarea licitaţiei.

"Până la ora aceasta (8 iunie, la ora 19.30) nu s-au plătit banii", a declarat pentru MEDIAFAX, pe 8 iunie, Mihnea Dumitrache, reprezentantul Acsis Solv I.P.U.R.L, administratorul judiciar al Odyssey Communication, societate aflată în prezent în insolvenţă.

El a precizat că termenul de plată era de 24 de ore, însă Emilia Ciucan a depus la executorul judecătoresc şi la Acsis Solv I.P.U.R.L o cerere prin care solicita prelungirea cu cinci zile a termenului de plată de la data adjudecării. Totodată, Mihnea Dumitrache a spus că nici Pro-Consul Prod SRL (Anca Constantinescu) nu a plătit banii pentru mărcile adjudecate.

Pe de altă parte, Mihnea Dumitrache a spus că cererea Emiliei Ciucan prin care aceasta solicita prelungirea termenului de plată cu cinci zile a fost respinsă de Comitetul Creditorilor Odyssey Communication.

"Astăzi (în 8 iunie, n.r.) a fost o şedinţă a Comitetului Creditorilor la Odyssey, care a luat act de cererea doamnei Ciucan şi a decis să nu fie aprobată", a spus Mihnea Dumitrache.

Întrebat dacă licitaţia va fi reluată, în condiţiile în care niciunul dintre adjudecatari nu a plătit banii, Mihnea Dumitrache a spus: "La şedinţa de azi a Comitetului Creditorilor a participat şi domnul Imre (Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, n.r.) şi Comitetul Creditorilor Odyssey a decis să acorde un răgaz Adevărul Holding pentru a putea să rezolve situaţia debitului pe care-l are faţă de Odyssey".

Mihnea Dumitrache nu a precizat cât timp înseamnă exact acest "răgaz". "Creditorii sunt cei care au decis să acorde acest răgaz", a subliniat el.

Agenţia de publicitate Odyssey Communication, deţinută de Dinu Patriciu, a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului 2011. Administratorul judiciar al Odyssey Communication este Acsis Solv I.P.U.R.L., acelaşi ca în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa audiovizuală a OTV.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Georgeta Raportoru, Emilia Ciucan şi Dinu Patriciu nu au putut fi contactaţi.