Românii acceptaţi în MENSA, duminică, la "România, te iubesc! "

Ziarul Financiar 14.06.2012

"Sunt oameni inteligenţi cei care fac cele mai inteligente alegeri", crede Paula Herlo, corespondentul Ştirilor Pro TV, care, în ediţia din 17 iunie a emisiunii "România, te iubesc!", aduce în faţa telespectatorilor geniile României, adică puţinii oameni acceptaţi în MENSA, organizaţia internaţională în care intră doar 2% din populaţia lumii. Aceştia sunt aleşi după coeficientul de inteligenţă uluitor: mai mare de 130. Tot atunci, laureata premiului Emmy atrage atenţia şi asupra copiilor supradotaţi din România care trăiesc într-o lume ce nu îi încurajează să se dezvolte, informează Pro TV.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, corespondentul Ştirilor Pro TV Alex Dima prezintă o anchetă dureroasă, în care vorbeşte despre situaţia impresionantă a cailor de la Letea. "Au torităţile nu fac nimic, ba chiar sunt părtaşe la vânzarea şi uciderea lor", spune Alex.

"Oamenii locului spun că sunt ai lor şi vor să îi vândă la abator, asta în condiţiile în care caii sunt născuţi în sălbăticie, deci sunt liberi şi trăiesc în pădurea Letea, monument UNESCO", a mai precizat corespondentul Ştirilor Pro TV.

Situaţia dramatică a cailor de la Letea a captat atenţia publicului anul trecut, când mai mulţi voluntari au blocat un tir în drumul spre abator. Caii erau chinuiţi, bătuţi şi transportaţi în condiţii improprii. "Atunci, autorităţile din Tulcea au semnat un plan de măsuri pentru a rezolva situaţia cailor. Ne-am întors acum. Nu s-a luat nicio măsură", a dezvăluit Alex Dima.

Oamenii locului nu sunt singura ameninţare pentru aceste animale însă. Mulţi cai suferă de anemie infecţioasă, o boală foarte gravă. "În mod normal, ar trebui depistaţi caii bolnavi şi eliminaţi. Nu se întâmplă însă acest lucru, iar pericolul rămâne pentru toată Delta Dunării", a spus corespondentul Ştirilor Pro TV.