Marile case de avocatură: RTPR Allen & Overy

Autor: Cristi Moga 14.06.2012

RTPR ALLEN & OVERY ÎN CIFRE

Anul înfiinţării: 2004

Număr de avocaţi: 34

Număr de avocaţi în Baroul Bucureşti: 34

CELE MAI IMPORTANTE CINCI CONTRACTE în care a oferit consultanţă în 2011

1. A asistat KBC Securities în intermedierea vânzării de către BERD a deţinerilor în BRDGroupe Société Générale pe Bursa de Valori Bucureşti, cu o valoare de peste 100 mil. euro.

2. A asistat BERD în legătură cu o finanţare în valoare de 188 mil. euro acordată către doi operatori eolieni din România controlaţi de EDP Renovaveis în vederea construirii şi operării a trei centrale eoliene în Dobrogea, cu o capacitate totală instalată de 228 MW.

3. A asistat Technology in Central and Eastern Europe SCA (consiliat de către 3TS Capital Partners) în legătură cu investiţia în Avantgate Corporation, o societate care operează o platformă de software pentru comerţ electronic.

4. A asistat A&D Pharma în legătură cu anularea admiterii la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Londra şi la procedura de buy-back a Certificatelor Globale de Depozit de la deţinătorii acestora.

5. A asistat The Royal Bank of Scotland şi ING Bank, Citibank şi Piraeus Bank în calitate de creditori, în legătură cu încercarea de restructurare a unei facilităţi de credit în valoare de circa 100 mil. euro acordată unui producător global de vagoane şi în legătură cu procedura de insolvenţă deschisă împotriva societăţilor din România

CELE MAI IMPORTANTE CINCI CONTRACTE de-a lungul timpului

1. A asistat A&D Pharma Group în legătură cu refinanţarea unor facilităţi de credit existente în valoare de până la 100 mil. euro şi în legătură cu o facilitate la termen de lichidităţi în valoare de 50 mil. euro, finanţare oferită de către un grup de bănci din care fac parte BCR şi UniCredit Ţiriac.

2. A asistat Advent International Corporation în legătură cu achiziţia unui pachet de acţiuni majoritar în Centrul Medical Unirea, un important lanţ de clinici medicale, de la fondul de investiţii 3i şi fondatorii afacerii.

3. A asistat Profi Rom Food, un important lanţ de supermarketuri, în legătură cu vânzarea celor 65 de magazine către Enterprise Investors, tranzacţie cu o valoare de 66 mil. euro.

4. A asistat Enterprise Investors pentru diverse achiziţii în România, dintre care Artima, Macon, Simcor, precum şi vânzarea Artima către Carrefour.

5. A asistat EFG Eurobank Ergasias în legătură cu achiziţia pachetelor de acţiuni minoritare deţinute de SIF Oltenia, SIF Transilvania, SIF Banat şi SIF Moldova la Bancpost SA.

PRINCIPALELE DOMENII DE EXPERTIZĂ

· Fuziuni şi achiziţii

· Proiecte imobiliare

· Proiecte în sectorul energetic

· Dreptul concurenţei

· Litigii

· Dreptul muncii

· Proprietate intelectuală

· Telecomunicaţii

· Finanţări

· Instrumente financiare derivate

· Emisiuni de valori mobiliare

· Restructurări

· Insolvenţă

SCURT ISTORIC

Firma Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) a fost fondată în anul 2004, de către Costin Tărăcilă, Victor Pădurari, Alexandru Retevoescu şi Dragoş Radu.

Asocierea exclusivă în România dintre Allen & Overy şi RTPR a fost stabilită la 1 iulie 2008, dar experienţa Allen & Overy pe piaţa românească este anterioară acestei asocieri.

RTPR are 4 parteneri, 30 de avocaţi colaboratori şi stagiari în Bucureşti, şi beneficiază şi de sprijinul acordat de Allen & Overy prin intermediul unei echipe internaţionale în domenii precum fuziuni şi achiziţii, finanţări, pieţe de capital precum şi prin intermediul avocaţilor dedicaţi tranzacţiilor din România, care împreună se pot ocupa de tranzacţii dintre cele mai sofisticate, solicitante şi de mare anvergură de pe piaţa din România.

Avocaţii noştri oferă consultanţă cu privire la o sferă largă de tranzacţii cu titluri de capital şi instrumente financiare pe bază de titluri de capital, inclusiv oferte publice iniţiale, oferte de drepturi, oferte publice secundare, cât şi emisiuni de obligaţiuni convertibile şi schimbabile, creând astfel posibilitatea clienţilor de a-şi pune ideile în aplicare

BIROURI TERITORIALE: Allen & Overy este o firmă cu 39 de birouri în 27 de ţări