SIF Banat plăteşte dividendele prin Depozitarul Central începând din 3 august

Autor: Roxana Pricop 14.06.2012

SIF Banat-Crişana (SIF1) va distribui dividende de 54,8 milioane de lei (12,5 milioane de euro) din profitul înregistrat anul trecut prin sistemul Depozitarului Central în perioada cuprinsă între 3 august şi 30 noiembrie.

Societatea va acorda acţionarilor un dividend brut de 0,1 lei/acţiune, uşor sub valoarea pentru 2010, de 0,103 lei. SIF Banat-Crişana a înregistrat anul trecut un profit net de 63 milioane de lei (14,8 milioane de euro), apropiat de rezultatul obţinut în 2010, de 62,9 milioane de lei.

Pentru a-şi ridica dividendele, acţionarii se pot prezenta la oricare din sediile Poştei Române începând cu data de 3 august.

"SIF Banat-Crişana a apelat în acest an la serviciul naţional de distribuire a dividendelor pus la dispoziţia emitenţilor şi acţionarilor de către Depozitarul Central, care reprezintă o metodă eficientă de rezolvare a unei probleme importante acţionarilor, şi anume plata la o dată certă a sumelor de bani aferentă deţinerilor acestora, la un cost minim", a declarat Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat-Crişana.