Locul unde se va retrage Isărescu la pensie

Autor: Loredana VOICULESCU 14.06.2012

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, îşi petrece vacanţeie şi sfârşiturile de săptămână, "atunci când are timp", la Drăgăşani, în judeţul Vâlcea, la renumita plantaţie de viţă-de-vie pe care o deţine. O spune Cristian Dina, persoana care se ocupă de via guvernatorului.

"Domnul guvernator îşi face vacanţele în vie, şi week end-urile, când are timp", a declarat pentru gândul Cristian Dina, directorul comercial al SC Măr SRL, firma deţinută de Mugur Isărescu, împreună cu famila sa.

Plantaţia de viţă-de-vie a guvernatorului a ajuns la 40 de hectare, dintre care 30 de hectare sunt pe rod, în creştere cu 50% faţă de acum doi ani.

În România piaţa vinurilor a fost anul trecut de circa 350 de milioane de euro, potrivit estimărilor reprezentanţilor Patronatului Naţional al Viei şi Vinurilor (PNVV).

"Un viticultor împătimit"

Cristian Dina a povestit pentru gândul cum a demarat afacerea cu vin a guvernatorului BNR, pe care îl descrie drept un "viticultor împătimit", care a moştenit pasiunea de la familia sa.

"Dl guvernator a primit drept moştenire, în urmă cu câţiva ani, din partea părinţilor soţiei, o bucată de pământ, circa trei sferturi de hectar, pe care era plantată Tămâioasă românească. Fiind un viticultor împătimit, la fel ca şi familia mamei dânsului, dl guvernator a început să cumpere pământ de la proprietarii din zonă", a povestit pentru gândul Cristian Dina, directorul comercial al SC Măr SRL.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info