Toată conducera PDL a demisionat. Boc a zis că nu mai candidează. Duminică se reunesc din nou ca să vadă ce fac mai departe

Autor: Gândul 14.06.2012

Majoritatea liderilor din conducerea PDL şi-a anunţat demisia în timpul şedinţei Colegiului Director al partidului. Între aceştia secretarul general Ioan Oltean, prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur, vicepreşedinţii Elena Udrea, Gheorghe Ştefan şi Dorin Florea. La începutul şedinţei, Emil Boc le-a propus pedeliştilor trei variante de rezolvare a situaţiei din partid: demisia în bloc a conducerii în frunte cu el, demisia conducerii cu excepţia sa sau păstrarea actualei structuri şi cooptarea de figuri noi cu credibilitate.

UPDATE 21:06 Gheorghe Falcă: "Deschidem posibilitatea pentru ca România să intre înr-o perioadă de reconstrucţie, gestul nostru este o soluţie pentru România. Numele domnului Ungureanu nu a fost în discuţii, noi am discutat despre probleme partidului, nu despre probleme guvernamentale. În acest moment, cetăţenii pot evalua mult mai corect ceea ce înseamnă politica", a declarat acesta, refuzând să dea un răspuns concret în privinţa noului lider al partidului.

UPDATE 20:58 Gheorghe Falcă: "Demisia întregului BPN este un gest care transmite un semnal de reconstrucţie a partidului"

UPDATE 20:49 Monica Macovei: "Aşa cum am spus şi la intrarea în sală, trebuie să facem o analiză serioasă cu mandatele pe masă. Aşa că tot Biroul Permanent Naţional şi-a dat demisia. Noi ne întâlnim şi duminică, tot în Colegiul Director, pentru a stabili paşii următori."

UPDATE 20:40 Emil Boc: "Preşedintele PDL, împreună cu întreg BPN şi-au prezentat demisia. În perioada următoare, partidul va avea o conducere interimară. Atât preşedintele, cât şi BPN îşi asumă răspunderea pentru rezultatele pe care le-am obţinut la alegerile locale. Am traversat România prin criză, ne-am asumat măsurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral. Nu mai candidez pentru un alt mandat la şefia PDL. Mă voi ocupa de Primăria Cluj"

UPDATE 20:31 Democrat-liberalii discută despre calendarul electoral intern:convocarea CNC şi apoi a Convenţiei Naţionale Extraordinare în care să se aleagă noua conducere, cel mai probabil la finalul lunii iulie.

UPDATE 20:20 EMIL BOC ŞI-A DEPUS MANDATUL DE PREŞEDINTE AL PDL

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info