Fan Courier Express ţinteşte afaceri de 58 mil. euro, în creştere cu 15%

Autor: Laurentiu Cotu 17.06.2012

Cel mai mare jucător privat cu capital autohton de pe piaţa de curierat, Fan Courier Express, deţinut de oamenii de afaceri Felix Pătrăşcanu, Adrian şi Neculai Mihai, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 256 de milioane de lei (circa 58 mil. euro), mai mult cu 15% faţă de anul trecut.

Compania de curierat a realizat anul trecut afaceri totale de 223 mil. lei (aproximativ 52 mil. euro), ponderea exportului ajungând la 3% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

"Am bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 256 de milioane de lei, plus un program de investiţii care se ridică la 25 milioane de lei. Totodată, ne-am propus să creştem ponderea exportului în cifra de afaceri, de la 2,9% anul trecut la 3,5% în acest an", a declarat conducerea companiei Fan Courier Express.

Compania livrează în prezent colete şi plicuri pentru un număr de 2.281 de localităţi din România, majoritatea clienţilor fiind persoane juridice (clienţi din domeniul imobiliar, IT, industria auto, leasing sau industria alimentară), dar şi per­soane fizice.

Compania a investit în perioada 2009-2011 peste 26 mil. euro în tehnologie, dezvoltarea serviciilor oferite şi creşterea productivităţii muncii.

Fan Courier Express a programat pentru acest an investiţii de 25 mil. lei (peste 6 mil. euro), con­centrate pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor.

Compania a ajuns anul trecut la 2.591 de angajaţi, iar pentru acest an şi-a propus să crească numărul de angajaţi până la 2.600 de persoane.

De asemenea, salariul mediu net în companie va ajunge în acest an la 2.500 de lei, de la 2.200 de lei anul trecut.

În 2010, compania a raportat un profit net de 9,3 mil. euro, în urcare de la 8,2 mil. euro anul precedent, şi o cifră de afaceri de 45 mil. euro (190 mil. lei).

Principalii jucători de pe piaţa locală de curierat sunt Compania Naţională Poşta Română, Fan Courier Express, DHL Internaţional România, TNT România, Cargus Internaţional, TCE Logistică sau UPS România.

 

Recent, pe piaţa internaţională de curierat americanii de la United Parcel Service (UPS) şi-au anunţat intenţia de a prelua pentru 5,2 miliarde de euro grupul olandez TNT la nivel global.

 

La nivel local, în urma acestei tranzacţii s-ar putea crea un nou lider al pieţei de curierat, cu un business de peste 50 de milioane de euro.