Situaţie inexplicabilă la Hidroelectrica: cel mai valoros activ al statului român îşi cere insolvenţa. Directorul general spune că nu cunoaşte detalii despre dosar

Autor: Roxana Petrescu 18.06.2012

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a depus un dosar la Tribunalul Bucureşti pe data de 15.06.2012 prin care îşi cere insolvenţa. Termenul de judecată este 20.06.2012. Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Vedeţi aici comunicatul ministerului

Hidroelectrica a finalizat anul trecut cu un profit net de circa 1,41 milioane de euro la afaceri de 714 milioane de euro.

Ipoteze: de ce ar dori Hidroelectrica intrarea în insolvenţă?

Directorul general al Hidroelectrica, Gheorghe Ştefan, a declarat că în prezent nu cunoaşte detalii despre dosarul de insolvenţă depus de Hidroelectrica pe 15 iunie la Tribunalul Bucureşti.

"Nu cunosc detalii despre insolvenţa companiei", a declarat Ştefan.

Premierul Victor Ponta a înfiinţat în urmă cu aproape două săptămâni un comitet care să evalueze situaţia economico-financiară a companiei Hidroelectrica şi să prezinte Guvernului, în maximum o săptămână, o informare pe această temă şi propuneri de măsuri care să conducă la îmbunătăţirea activităţii societăţii.