Cum putem transforma Bucureştiul în Silicon Valley?

Autor: Adelina Mihai 19.06.2012

Promovarea agresivă a industriei locale de IT în străină­ta­te, demararea unui program de antreprenoriat, îmbună­tă­ţirea educaţiei şi certificarea competenţelor angaja­ţilor existen­ţi sunt doar câteva măsuri care ar conduce la transformarea Bucu­reştiului, a Clujului sau a Iaşiului în centre IT recunoscute.

"România nu poate fi atractivă din punctul de vedere al infrastructurii, pentru că este o ţară săracă, însă am avea un câştig foarte mare dacă ar exista o campanie de marketing agresiv în străinătate, care să arate că suntem o ţară cu posibilitate de dez­voltare în sectorul IT, cu costuri încă reduse. Ar trebui atraşi investitori care să se focuseze pe software embeded şi wireless, unde sunt încă posibilităţi inimaginabile", a răspuns Liviu Drăgan, directorul general al Totalsoft, la întrebarea ZF: "Ce ar trebui să facem pentru a transforma un oraş din România în Silicon Valley?".

Sorin Mîndruţescu, Country Leader în cadrul Oracle România, spune însă că pentru a ajunge la performanţa de a recrea o comunitate de tipul Silicon Valley avem nevoie de un mediu propice pentru start-up-uri, învăţământ performant şi nuclee de atractivitate.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Ce trebuie să facem ca să transformăm Bucureştiul, Clujul sau Iaşiul într-un Silicon Valley al României?