Endava investeşte într-un nou sediu la Bucureşti şi va face noi angajări

Autor: Claudiu Ilioiu 19.06.2012

Endava, furnizorul britanic de servicii şi soluţii IT, a achiziţionat o companie IT în Bucureşti şi îşi investeşte într-un sediu nou în Capitală, potrivit unui comunicat al companiei.

"Rezultatele bune ale companiei determină o continuare a extinderii şi a investiţiilor noastre în România şi Republica Moldova. Creşterea operaţiunilor noastre în această regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrări mai mare în Bucureşti, care, comparativ cu alte centre IT din România, are cea mai îndelungată tradiţie şi cea mai mare capacitate în domeniul dezvoltării proiectelor IT", a precizat John Cotterell, Chief Executive Endava.

Potrivit oficialilor companiei, investiţia face parte din strategia Endava de a extinde operaţiunile la nivel global, iar până la finele anului 2013, estimează ca vor atinge un număr de 350 de angajaţi în Bucureşti.

"Noul nostru sediu şi recenta achiziţie ne vor permite să creştem la peste 320 de angajaţi în Bucureşti. Astfel, împreună cu celelelate centre de livrări din România şi Republica Moldova, vom putea creşte la peste 1.600 de angajaţi", a mai spus Cotterell.

Noul sediu al Endava va avea o suprafaţă de 2.420 metri pătraţi pe 2 etaje şi va fi situat în complexul AFI Business Park. "Decizia de extindere în Bucureşti se datorează faptului că aici există un număr mai mare de specialişti IT care au fost expuşi la proiecte IT de anvergură şi la o varietate mai mare de tehnologii", se mai arată în comunicat.