Howard Johnson ţinteşte afaceri de 8,4 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 19.06.2012

Hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitală mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 8,4 mil. euro, în creştere cu 5% faţă de anul trecut. În 2011 afacerile hotelului de lux din Capitală au ajuns la 8 mil. euro, la acelaşi nivel cu anul precedent.

 

Gradul de ocupare mediu al hotelului în primele patru luni a fost de 50%, în uşoară scădere datorită situaţiei nefavorabile cauzate de vreme în ianuarie şi februarie. Hotelul de cinci stele Howard Johnson operează 285 de camere.

 

"Estimăm pentru acest an o cifră de afaceri de 8,4 milioane de euro, la un număr de 225 de angajaţi", au declarat oficialii hotelului de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitală.

 

Pe de altă parte, primele patru luni ale acestui an au adus mai puţini clienţi în hotelurile de cinci stele din Capitală, care au reuşit să-şi menţină însă veniturile pe fondul creşterii tarifelor medii la cazare, potrivit datelor furnizate de unii jucători din piaţă.

 

În ceea ce priveşte încasările hotelului Howard Johnson în primele luni, acestea s-au menţinut la un nivel similar cu cele ale primului trimestru din 2011, acest lucru datorându-se în principal creşterii cererii pe segmentul de evenimente, conform reprezentanţilor hotelului.

 

Grand Plaza Hotel este deţinut cu un pachet de acţiuni de 97,8% de compania International Business and Trading, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Pe această piaţă, Howard Johnson concurează cu InterContinental, JW Marriott, Athénée Palace Hilton, Radisson, dar şi cu alte unităţi.

 

Capacitatea de cazare în hoteluri a Bucureştiului este de circa 10.600 de locuri, din care 2.000 de camere sunt clasificate la cinci stele, circa 4.500 la patru stele, aproape 2.700 la trei stele, iar restul la două şi o stea.