Investiţie de 1 mil. euro într-un centru medical la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 20.06.2012

Furnizorul de servicii de imagistică medicală Hiperdia, alături de Cardioteam şi Kinetoteam au realizat o investiţie totală de circa 1 mil. euro, în dezvoltarea unui centru medical la Cluj-Napoca. Suprafaţa noului centru medical, situat în cartierul Zorilor, este de 862 mp, aici lucrând în prezent 22 de oameni.

''Noul centru medical include trei clinici diferite, Cardioteam, Hiperdia şi Kinetoteam, iar invesţiile au fost realizate separat. Astfel, Cardioteam a investit 3 milioane de lei, din surse proprii şi credit bancar, Kinetoteam aproximativ 500.000 de lei, iar Hiperdia 1,1 milioane de lei'', au declarat reprezentanţii centrului medical din Cluj-Napoca.
 
Centru medical oferă consultaţii şi tratament în domeniile cardiologie, neurologie, gastroenterologie, diabet şi boli de nutriţie, psihiatrie, endocrinologie, pediatrie, servicii medicale în domeniul imagistic (CT, RMN, RX) şi al analizelor de laborator, precum şi recuperare medicală.
 
Cardioteam este o clinică de cardiologie înfiinţată în anul 2008 la Cluj-Napoca, de mai mulţi medici de la Institutul Inimii (Radu Căpâlneanu, Adela Şerban, dr. Horia Roşianu şi Ştefan Moţ). Clinica oferă servicii de diagnostic şi tratament în domeniul cardiologiei, însă din acest an şi-a extins domeniul de activitate cu investigaţii şi consultaţii în neurologie, gastroenterologie, diabet şi boli de nutriţie, psihiatrie, endocrinologie sau pediatrie. De asemenea, în cadrul unui proiect susţinut din fonduri europene nerambursabile în valoare de 1,3 mil. lei, Cardioteam va dispune şi de un angiograf.
 
Centrul de servicii de imagistică medicală Hiperdia este specializat în investigaţii de rezonanţă magnetică (RMN) şi tomografie computerizată (CT). Hiperdia operează în prezent o reţea de 15 centre medicale în ţară, situate în cadrul sau în apropierea spitalelor.
 
Kinetoteameste o clinică de recuperare medicală în cadrul căreia pacienţii beneficiază de tratamente individualizate în funcţie de patologie. Clinica, condusă de medicul Nora Cucu, este dotată cu aparate de electro şi hidroterapie. Kinetoteam operează în prezent două clinici de recuperare medicală în Cluj-Napoca.