E On anunţă investiţii de circa 30 de milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaz din Mureş

Autori: Szasz Jutka , Ela Giurgea 21.06.2012

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de E On Gaz Distribuţie, compania va investi, pe parcursul acestui an şi al anului viitor, aproximativ 30 de milioane de lei pentru modernizarea a 220 de kilometri din reţeaua de gaze naturale a judeţului Mureş.

"Numai în municipiul Târgu Mureş vor fi modernizaţi circa 45 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor. Alte importante proiecte de investiţii vor fi derulate în perioada următoare în 24 de localităţi din judeţul Mureş, reţeaua urmând să fie reabilitată pe o lungime de 175 de kilometri. Obiectivele majore ale E On Gaz Distribuţie sunt îmbunătăţirea securităţii şi siguranţei distribuţiei gazelor naturale pentru consumatori. Pentru judeţul Mureş, compania noastră a dezvoltat o serie de proiecte de investiţii prin care urmăreşte înlocuirea, pe parcursul acestui an şi al anului următor, a circa 220 de kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale. Val oarea totală a acestor investiţii este estimată la aproximativ 30 de milioane de lei", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în prezent se află în diverse stadii de execuţie o serie de proiecte de investiţii care vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale - în total peste 62 de kilometri de reţea - în municipiile Târgu Mureş (14,5 kilometri), Sighişoara (8,3 kilometri), Târnăveni (7,7 kilometri), Reghin (4 kilometri), precum şi în localităţile Corneşti (9,7 kilometri), Grebeniş (2,9 kilometri), Satu Nou (6 kilometri), Gheorghe Doja (5,2 kilometri) şi Nadeş (4 kilometri).

Până la sfârşitul anului viitor se vor derula alte noi proiecte de investiţii pentru reabilitarea reţelei de gaze naturale din judeţul Mureş pe o lungime de peste 160 de kilometri.

Potrivit sursei citate, proiectele vizează în special municipiul Târgu Mureş - unde reţeaua va fi înlocuită pe o lungime de 30 de kilometri -, dar şi localităţile Cristeşti, Sângeorgiu de Mureş, Goreni, Băiţa, Batoş, Bozed, Lunca, Sânmărtinu de Câmpie, Voiniceni, Sântana, Călimăneşti, Dileul Vechi, Band, Moreşti, Valea Largă şi Bogata, unde lungimea totală a reţelei înlocuite va fi de aproximativ 130 de kilometri.