TenarisSilcotub: cererea pentru ţevi de petrol şi gaze este la maximum

Autor: Adrian Cojocar 26.06.2012

Conducerea TenarisSilcotub, a doua companie din sectorul siderurgic românesc după ArcelorMittal Galaţi, spune că are producţia încărcată la maximum datorită cererii mari care există în sectorul energetic la nivel mondial. Producătorul de ţevi exportă 80% din producţie.

"Anul acesta pare promiţător şi avem aşteptări bune pentru perioada următoare. În primul rând, atât timp cât preţul petrolului continuă să se menţină peste 80 dolari/baril încurajează investiţiile în sectorul de explorare şi producţie şi acest lucru susţine comenzile pentru ţevile pe care le pro­ducem aici, în România. De asemenea este o cerere mare pentru electricitate, iar la ora actuală se construiesc multe centrale la nivel mondial pentru a susţine această cerere de care beneficiază şi Silcotub", a declarat Gabriel Podskubka, directorul pe regiunea Europei de Est în cadrul grupului Tenaris şi preşedinte-director general la TenarisSilcotub Zalău.

Compania din Zalău controlată de grupul Tenaris, lider mondial pe piaţa de ţevi, mizează pe un avans de circa 10-20% al afacerilor în acest an, de la nivelul de 340 mil. euro înregistrat în 2011.

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Şeful TenarisSilcotub: Suntem optimişti că nu depindem numai de Europa. 60% din producţie se îndreaptă spre America de Nord, Africa şi Orientul Mijlociu