Hărdău: USL rămâne panglicarul-şef al Parlamentului, îşi anulează propriile proiecte de lege

Autori: Andreea Tobias , Vasile Magradean 26.06.2012

Într-un comunicat transmis, marţi, Mihail Hărdău arată că USL "şi-a bătut joc de propriul program de guvernare şi minciunile promovate cu atâta fervoare în timpul guvernelor Boc şi Ungureanu", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"După principiul «Noi am dat, nu am luat, restul sunt poveşti», USL şi-a bătut joc de propriul program de guvernare şi minciunile promovate cu atâta fervoare în timpul guvernelor Boc şi Ungureanu. A respins în şedinţa de plen a Senatului din 25 iunie proiectele legislative demagogice, inclusiv cele proprii care acum nu-i mai servesc în litaniile mediatice. USL rămâne panglicarul-şef al Parlamentului. Condamn ferm acest spectacol politic al inconsecvenţei prin care USL şi-a anulat propriile-i proiecte de lege arătându-ne tuturor că iarna nu-i ca vara şi că ce părea a fi «mafie PDL» în guvernele anterioare s-a rebranduit subit în mafie USL pentru «o guvernare liniştită şi fără probleme», ca să plagiez din epistolele actualului premier al României", spune Hărdău.

El arată că, în primăvara acestui an, actualul premier Victor Ponta "lipea timbre după timbre pe epistolele adresate premierului Ungureanu, cerând reducerea CASS şi revenirea salariilor la nivelul celor din 2010”, iar USL a votat, luni, în Senat, ordonanţa care prevede reîntregirea salarială cu 8 la sută şi a respins proiectul de lege al PSD care propunea revenirea la salarizarea din 2010 indexată cu rata inflaţiei.

"USL şi-a respins în plen propriul proiect ce viza şi indexarea pensiilor cu rata inflaţiei şi evoluţia salariului minim pe economie. Iniţiatorii, parlamentari PSD, au votat împotriva propriului proiect de lege, dar pe care l-au cerut în permanenţă guvernelor Boc şi Ungureanu”, susţine senatorul PDL.

Acesta adaugă că Liviu Voinea, actualul secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, susţinea, în luna martie, într-o analiză, revenirea TVA la 19 la sută, în timp ce luni spunea în Senat că Guvernul nu susţine o reducere de TVA "pentru că nu o consideră oportună, tot aşa cum nu consideră oportune aceleaşi prevederi demagogice de revenire integrală a salariilor şi indexare a pensiilor, cu toate că proiectul PSD respins în bloc de USL indica printre sursele de finanţare combaterea evaziunii fiscale”.