Romania, te iubesc! Clanurile de romi care domina Timisoara, cu averi de milioane de euro

Autor: Pro TV 26.06.2012

Clanurile tiganesti si-au impartit, nu neaparat frateste, majoritatea cladirilor vechi din centrul Timisoarei. Locuitorii zonelor au privit neputinciosi.



Cei care ar fi trebuit sa intervina sunt banuiti de complicitate. Iar daca autoritatile romane nu reactioneaza, reactioneaza strainii.

La sfarsitul anului trecut, o ampla actiune a procurorilor germani a ajuns pana in Timisoara - perchezitii si confiscari de documente. Se vorbeste despre o banda care a fraudat statul german cu milioane de euro, iar membri ei sunt personaje cunoscute prin afacerile lor imobiliare in orasul de pe Bega.

O echipa a emisiunii "Romania te iubesc" a pornit pe urmele banilor pana in Germania, in Frankfurt si Augsburg.

De ANI de zile clanurile de rromi din Timisoara au pus mana pe imobilele din centrul orasului. Spitale, foste institutii publice sau cladiri de locuinte, toate au capatat proprietari noi. "Bastanii", cum sunt numiti pe malurile Begai, au apelat la mijloace ingenioase pentru a dobandi cladiri extrem de valoroase din punct de vedere arhitectonic - au cumparat drepturi succesorale, au inventat mostenitori sau au pus presiuni pe cei care detineau aceste imobile pentru a le vinde.

Capii clanurilor de rromi din Banat detin averi colosale si pana acum nimeni in Romania nu s-a intrebat de unde au atatia bani. In fiecare vara, strazile din Timisoara sunt invadate de bolizii celor care se intorc din Germania.

In octombrie 2011, o ampla actiune a procurorilor germani s-a desfasurat si in Timisoara - perchezitii si confiscari de documente. Se vorbeste despre o banda ce a fraudat statul german cu milioane de euro. Am hotarat si noi sa mergem sa vedem din ce au facut rromii din TM bani pentru casele somptuoase.\

CitiĊ£i mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro