Familia Safir din Vaslui face 20 mil. € din carnea de pui

Autor: Gabriel Razi 27.06.2012

Familia Safir din Vaslui face 20 mil. euro pe an din afacerile cu carne de pui, un business început imediat după 1990 cu o moară de cereale şi o fermă.

Acum compania este unul dintre cei mai puternici producători de carne de pasăre din Moldova, producătorul ajungând să lupte pentru cota de piaţă cu jucători precum Transavia Alba Iulia sau Agricola Internaţional Bacău.

"Am cumpărat în 1994 o fostă fer­mă de oi de la Micleşti, lângă Vaslui şi de aici a început creşterea. Achiziţia a fost făcută pe credite, de fapt cam tot până acum a fost cu bani de la bancă pentru că tata, Ghiorghi Safir, a plecat de la fostul lui loc de muncă doar cu salariul de pe ultima lună", îşi amin­teşte George Safir, directorul executiv al producătorului Safir Vaslui, despre începuturile în antreprenoriat ale fa­miliei sale.

Afacerea familiei Safir a prins avans la mijlocul anilor 2000, dezvolta­rea businessului fiind susţinută prin investiţiile derulate cu ajutorul banilor europeni. Achiziţiile de unităţi de pro­cesare sau ferme de păsări au fost un alt motor de creştere.

Aşa a ajuns Safir Vaslui să vândă carne de pui de 21,7 milioane de euro la sfârşitul anului trecut.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

O familie de antreprenori din Vaslui a construit o afacere cu pui de 20 mil. euro plecând de la o moară moştenită