Murad începe lucrările la un hotel de 8 mil. € în staţiunea Năvodari

Autor: Mirabela Tiron 27.06.2012

Omul de afaceri de origine libaneză Mohammad Murad, preşedintele grupului de firme Perla Majestic, cu activităţi în turism, va începe în toamna acestui an lucrările la un nou hotel în staţiunea Năvodari de pe litoral.

"În septembrie anul acesta voi începe construirea unui nou hotel în Năvodari, în continuarea complexului Phoenicia Holiday Resort. Hotelul va avea 300 de camere. Inves­ti­ţia estimată se ridică la 8 milioane de euro, iar o parte din bani vor veni dintr-un credit bancar", a declarat omul de afaceri. În Năvodari, Murad are un complex cu 1. 700 de locuri în apartamente, care se închiriază cu 90 sau 100 de euro pe noapte. În acest complex cu şase piscine a investit 25 de milioane de euro, după cum susţine el. Pentru a mări capacitatea de cazare în această staţiune, libanezul plănuieşte această nouă investiţie.

"Văd deja o creştere a veniturilor cu peste 12% la resortul pe care îl avem. Gradul de ocupare al complexului din Năvodari a fost de 75% în iunie. Clienţii noştri sunt familii cu copii care se cazează 4-5 nopţi în medie."

Libanezul are şase hoteluri pe litoral, printre care Phoenicia Holiday Resort, Perla Majestic, Majestic Olimp, Majestic Jupiter pentru care aşteaptă în vara acestui an încasări de 10 mil. euro.

Murad este unul dintre cei mai mari investitori în turismul românesc, după numărul de camere din hoteluri. Pe litoralul românesc mai deţin hoteluri Josef Goschy, George Copos dar şi Gheorghe Hagi.

"Chiar dacă profitul este mic, valoarea activelor creşte de la an la an dacă ne ocupăm de business. Am primit mai multe oferte pentru a vinde de la fonduri de investiţii din lumea arabă", spune el. Complexul turistic din Năvodari este comparabil cu un complex turistic din Grecia sau Turcia, potrivit lui Murad, care afirmă că numărul de rezervări este în creştere. Pe litoralul românesc au ajuns anul trecut 1,3 milioane de români, potrivit datelor de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Muard are hoteluri şi în Capitală. El deţine unităţile Phoenicia Grand Hotel şI Phoenicia Express din Bucureşti.

Omul de afaceri de origine libaneză a venit în Romania la vârsta de 19 ani pentru a studia medicina. Dupa ce şi-a finalizat studiile în 1988, s-a angajat în cadrul Spitalului Colentina. El nu a practicat însă meseria de medic pentru o perioadă îndelungată, deoarece a intrat în afaceri, urmând tradiţia familiei

Pe lângă hoteluri, Murad mai controlează lanţul de restaurante Spring Time, producătorul de pateuri Mandy şi mai multe afaceri în domeniul imobiliar.