777. Prăbuşirea Vaticanului şi a Wall Street-ului după Sfântul Ioan (I)

Autor: Pierre Jovanovic 29.06.2012

Prin această nouă abordare, textul Apocalipsei după Sfântul Ioan devine mult mai clar, iar lista exactă a papilor întocmită de Sfântul Malachia şi profeţiile pe care Sfânta Fecioară le-a făcut în La Salette se adeveresc şi ele întocmai.

Pe 29 septembrie 2008, indicele bursier Dow Jones s-a prăbuşit, ajungând la -777 de puncte, consternând o lume întreagă şi declanşând cea mai mare criză financiară din istoria omenirii, mult mai amplă decât Marea Recesiune din 1929. Din curiozitate, Jovanovic a făcut o paralelă între această valoare şi cifra vehiculată în textul Sfântului Ioan, vechi de peste 2.000 de ani - care ar anunţa, în realitate, prăbuşirea Vaticanului şi, în acelaşi timp, o perioadă de confuzie totală, din cauza… falimentului universal. O demonstraţie a faptului că Apocalipsa după Sfântul Ioan este, în realitate, un avertisment pentru o lume care se va confrunta cu bulversări fără precedent.

Pierre Jovanovic s-a născut la 3 ianuarie 1960 la Belgrad, şi este jurnalist şi scriitor francez de origine sârbă. Din 20 februarie 2008 ţine un blog consacrat în mare parte analizei financiare internaţionale, iar de la începutul lui 2009, face o revistă a presei internaţionale la postul de radio Ici et Maintenant, tratând în primul rând situaţia economică mondială. În 1993 a apărut cartea sa Anchetă asupra Îngerilor păzitori (Philobia 2011, ediţia românească), best-seller şi tradus în numeroase ţări. În 777. Prăbuşirea Vaticanului şi a Wall Street-ului după Sfântul Ioan dezvoltă teoria falimentului universal însoţit de căderea Vaticanului, bazându-se pe texte din Apocalipsa sfântului Ioan. Maica Domnului anunţă Apocalipsa (Philobia, 2011) este o carte despre secretele de la Fatima. Din punctul său de vedere, cel de-al treilea secret de la Fatima, publicat în iunie 2000 de Vatican, este un fals. Cartea sa Blythe Masters (Philobia, 2011) este portretul persoanei care a inventat instrumentul financiar numit credit default swap, şi o încercare de explicare a crizei financiare mondiale actuale.

*

Pe 29 septembrie 2008, chiar de Sfinţii Arhangheli Gabriel, Mihail şi Rafael, s-a-ntâmplat un lucru extraordinar pe Wall Street: când s-a auzit clopotul, nu cel de la biserică, ci cel care marchează sfârşitul şedinţei, indicele Dow Jones a făcut un salt mortal, afişând pe marele ecran negru un spectaculos -777,7.

O tăcere surdă, asemănătoare celei pomenite în Apocalipsa lui Ioan s-a aşternut atunci peste bursa din New York: "când a deschis cea de-a şaptea pecete, se făcu în ceruri o tăcere grea preţ de o jumătate de ceas". Odată cu acest remarcabil şi unic 777, finanţiştii şi bancherii din toate colţurile lumii au înţeles că tocmai în acea zi au câştigat potul cel mare, cel care nu apare decât o dată la o mie de ani.

Într-adevăr, nicio maşinărie cu sloturi de pe planetă, fără nicio excepţie, nu varsă grămada de bani decât atunci când trei sau patru rotiţe se opresc simultan pe numărul norocos 7, dând astfel o frumoasă aliniere de 777 sau de 7777. Aşadar, la Las Vegas, atunci când un "bandit ciung", aşa cum este denumit frecvent aparatul de joc, se-ntâmplă să afişeze 777, un girofar şi o sirenă ca de ambulanţă îi avertizează atât pe clienţi, cât şi departamentul de securitate al cazinoului că tocmai s-a câştigat tot ce se află în măruntaiele maşinăriei.

Iar dacă aţi jucat la "progressive slots", ştiţi că dacă aţi nimeri de patru sau de cinci ori şapte - 77777, v-aţi asigura un super jack-pot ce variază între unu şi patru milioane de dolari. Acest lucru e posibil datorită potului comun ce se adună în timp real de la sute de astfel de maşinării de joc legate între ele tot anul şi uneori chiar şi cu aparatele din alte cazinouri. Chiar eu am văzut în Las Vegas astfel de maşinării conectate 24 de ore din 24, nu doar cu toate cele din Las Vegas, ci chiar şi cu cele din Reno şi Atlantic City.

Finanţiştii de pe Wall Street, cea mai mare progressive slot de pe pământ, cunoşteau semnificaţia lui 777 mai bine decât oricine. Asta deoarece nu trecea nici măcar un an fără ca angajatorul lor să nu organizeze un seminar experimental la Las Vegas, doar aşa, ca toată lumea să se defuleze. Bursierii erau aşadar cu atât mai alarmaţi, cu cât în faţa incredibilului, ameţitorului şi magicului 777, nemaiîntâlnit într-un secol de indici Dow Jones, se afla semnul matematic minus, al negativului, ce le transforma într-o clipită megaaverile în megafaliment. Pentru ei, acel minus era precum arătătorul îngerilor, ce-i avertiza că uriaşa lor maşinărie urma să scuipe tot ceea ce strânseseră ei până atunci, dolar cu dolar, precum o scară rulantă ce dintr-o dată începe să se mişte în sens opus. Şi în acea seară, ca într-un film apocaliptic, li se părea că începuse numărătoarea inversă: mii de miliarde de dolari se evaporaseră dintr-o dată, ca prin magie!

Lucru oarecum firesc, deoarece trader-ii sunt cei mai superstiţioşi oameni de pe pământ (după piloţii de vânătoare), asta pentru că meseria lor constă tocmai în a paria cu jetoane de 10, 100, ba chiar de o mie de milioane de dolari. Semnul bun capătă importanţă în această lume iraţională. Iar semnele erau cam aşa: imaginaţi-vă că sunteţi aşezat la o masă de ruletă, nu cu 37 ci să zicem cu 29.000 de numere. Tehnic aveţi mai multă şanse să fiţi lovit de fulger în bucătărie decât să nimeriţi 77 sau 777.

Şi atunci, ce ar fi de spus despre acest -777,7?

Posibilitatea ca miticul 777 să iasă dintre cele 29.000 de numere este din start de neimaginat. Dar să apară 777,7, şi asta de Sfinţii Arhangheli şi DE ASEMENEA de noul an evreiesc, asta demonstrează clar influenţa unei alte lumi. De altfel, girofarele şi sirenele tuturor canalelor mass-media din această lume s-au declanşat simultan pentru a trâmbiţa cel mai mare crah de pe Wall Street, de la Marea Depresiune din 1929 încoace.

Iată ce gândeam, asistând în direct pe CNBC la suprarealistul afişaj al lui - 777,7 pe ecranul digital de la New York Stock Exchange. De fapt refuzam să cred ceea ce vedeam, atât de imposibil şi de ireal mi se părea totul. Firul invizibil al destinului, ce uneşte norocul şi vieţile oamenilor, pus în mişcare de miliardele de rotiţe nevăzute ale mecanicii divine, a ţesut acest magnific şi deopotrivă tragic -777,7, vestitor al pierderilor colosale ce vor fi să vină, pecetluite, potrivit unor finanţişti superstiţioşi, prin semnătura lui Yahve! Era Apocalipsa financiară.

Din volumul în pregătire la Editura Philobia