Aproximativ o sută de angajaţi de la ENET Focşani au protestat faţă de neplata salariilor

Autor: George Noaptes 28.06.2012

Oamenii spun că nu au cu ce să îşi plătească creditele la bănci: "De două luni nu am primit niciun ban, dar ne pun să muncim în subsoluri, în mizerie. Avem credite la bănci, facturi pe care trebuie să le plătim şi nu avem cu ce".

Protestatarii au discutat cu un reprezentant din conducerea ENET care le-a promis că salariile vor fi plătite în următoarele zile, în funcţie de încasările realizate.

Oficialii ENET au declarat că problemele financiare ale societăţii sunt provocate de datoriile foarte mari pe care populaţia le are la furnizarea căldurii şi a apei calde. Astfel, datoriile populaţiei către ENET ajung la aproximativ 10 milioane de lei.

Debite mai mici înregistrează instituţiile publice - 500.000 de lei şi societăţile comerciale - 350.000 de lei.

În prezent, încasările societăţii de termoficare se încadrează între 20.000 şi 50.000 de lei pe zi.

Pe de altă parte, ENET a sistat furnizarea de apă caldă începând de luni, pentru o perioadă de aproximativ trei săptămâni, din cauza lucrărilor de modernizare a centralei termice.

Potrivit unui comunicat al ENET Focşani, antreprenorii generali care realizează această investiţie au solicitat întreruperea furnizării apei calde pentru a putea finaliza demolarea unor echipamente din vechea Centrală de Energie Termică (CET).

Acest moment a coincis cu sesizarea furnizorului de gaz, care a notificat ENET că va sista gazele începând cu 25 iunie, din cauza unei rate restante în valoare de 5 milioane de lei, care trebuie plătită până în 30 iunie, aferentă facturii din luna martie.