Cei mai mari producători de carne

Autor: Gabriel Razi 01.07.2012

Procesatorii români de carne au pus în 2011 piciorul pe pedala de acceleraţie a exporturilor după ce consumul intern nu a dat semne de revenire. Dacă în urmă cu trei ani antreprenorii români nu luau în considerare livrările în străinătate ca un motor de creştere pentru afacerile lor, acum tot mai mulţi se îndreaptă către export în căutarea de noi pieţe.

Ponderea exporturilor în totalul businessurilor procesatorilor de carne nu a devenit încă suficient de mare pentru a-i feri pe aceştia de turbulenţele provocate de contextul pieţei interne. În acest context dificil, grupul Caroli Foods s-a văzut nevoit să închidă una dintre cele două fabrici pe care le deţinea. În acelaşi timp producătorul de mezeluri Aldis a ajuns într-un punct de cotitură după moartea fondatorului companiei într-un accident.

Spre sfârşitul anului Radu Timiş, proprietarul CrisTim, a achiziţionat brandul Matache Măcelaru, prima mutare de acest tip făcută de antreprenor. La rândul său, Sorin Minea, proprietarul Angst, a semnat un parteneriat cu retailerul francez Carrefour.