Cei mai mari transportatori de marfă din România

Autor: Bogdan Alecu 01.07.2012

Piaţa transporturilor a început procesul de revenire în 2011. Încă din 2010 companiile de logistică şi-au extins spaţiile de depozitare, iar firmele de transport marfă au achiziţionat camioane noi.

CFR Marfă, cea mai mare companie de transport de pe piaţa locală, a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri la aproape 517 mil. euro faţă de 468 mil. euro în anul precedent. Grup Feroviar Român, cel de-al doilea mare jucător în ceea ce priveşte transportul feroviar, a punctat o creştere şi mai puternică, urcând la aproape 190 mil. euro faţă de 134 de milioane de euro cifră de afaceri în 2010.

În ceea ce priveşte DB Schenker Romtrans, compania rezultată din fuziunea celor două firme, estimările indică o cifră de afaceri de aproape 80 mil. euro în 2011, în creştere cu aproape 30% faţă de anul precedent.

Albin Budinsky, directorul general al companiei de transporturi DB Schenker Romtrans, subsidiară a gigantului german Deutsche Bahn, spune despre rezultatele obţinute anul trecut că au fost mult mai bune decât în 2010 şi că de asemenea în T1 se vede o creştere, însă nu poate comunica valoarea businessului de anul trecut, ultimele estimări indicând un nivel de aproximativ 80 de milioane de euro.