Ruukki România va livra produse metalice pentru construcţia unei topitorii în Arabia Saudită

Autor: Ioan Dornescu 02.07.2012

"Rautaruukki, lider european în soluţii metalice, a anunţat semnarea unui contract în valoare de zece milioane de euro cu Outotec, compania care va dezvolta o unitate de producţie a ilmenitului (un minereu din care se obţine titan) în Arabia Saudită pentru Cristal Global, al doilea cel mai mare producător de dioxid de titan. Contractul include furnizarea de componente metalice, structură şi închideri, pentru construcţia unei topitorii de ilmenit. Produsele care urmează a fi livrate vor fi fabricate în mare parte la Bolintin Deal", se arată într-un comunicat al companiei.

Aceasta este cea mai mare comandă executată în Bolintin Deal de la inaugurarea centrului de producţie.

Anul trecut, compania a înregistrat la nivel local rezultate record, anunţând o majorare a business-ului cu 70%, ca urmare a creşterii activităţii pe segmentele de structuri şi componente metalice, sisteme de acoperiş şi oţeluri speciale.

Producţia şi livrările de structură metalică pentru noul contract vor începe la Bolintin Deal în toamna acestui an şi urmează a fi finalizate în primăvara anului 2013.

Noile unităţi de producţie ale Cristal Global vor fi localizate în centrul economic Jazan din Arabia Saudită şi vor fi finalizate în 2014.

Compania finlandeză a realizat în România cea mai mare investiţie greenfield din Europa, în valoare de 35 milioane euro, pentru crearea unui centru de producţie.