Teodor Brusalis preia conducerea Hyundai Auto România

Autor: Bogdan Alecu 02.07.2012

Teodor Brusalis a preluat la începutul acestei săptămâni funcţia de director executiv al Hyundai Auto România, importatorul mărcii coreene, de la Dragoş Măgdălina care s-a retras din funcţie. Noul director executiv va conduce activitatea generală de import şi va coordona reţeaua de retail la nivel naţional, alcătuită din 40 de centre de distribuţie.

În ultimii doi ani Teodor Brusalis a deţinut funcţia de director comercial al mărcii Hyundai, anterior fiind director executiv al Romcar Motors, dealerul din Capitală pentru mărcile Ford şi Hyundai, parte a reţelei Ţiriac Auto.

Dragoş Măgdălina a preluat conducerea Hyundai Auto România în septembrie 2010, anterior deţinând funcţia de director comercial în cadrul Romcar, compania parte a Ţiriac Holdings care până la 1 august 2010 a deţinut importurile Ford pe piaţa locală, cedate de la acea dată către Ford România.

Potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în primele cinci luni ale acestui an Hyundai a fost alături de Ford singura marcă de volum din top zece cel mai bine vândute branduri care a înregistrat o creştere a vânzărilor.