USL începe să-şi plătească poliţele politice: Avocatul Poporului va fi revocat

Autor: Iulian Anghel 03.07.2012

Gheorghe Iancu (60 de ani), Avocatul Poporului va fi revocat, la niciun an de la instalarea sa în funcţie.

Iancu a fost numit de Parlament avocat al poporului în septembrie 2011, cu un mandat de cinci ani. Avocatul Poporului poate fi revocat pentru incălcări grave ale Constituţiei. Acuzaţiile care i se aduc acestuia urmează să fie prezentate în şedinţa de revocare.

La solicitatea USL, birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, în această dimineaţă, convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, la ora 14.00, pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului a intrat în conflict cu premierul Victor Ponta încă de la instalarea noului guvern.

Victor Ponta l-a acuzat pe Gheorghe Iancu că a dorit să-şi plătească „datoriile” faţă de PDL, după ce acesta din urmă a sesizat Curtea Constituţională cu privire la o ordonanţă de urgenţă prin care guvernul a blocat banii acordaţi primăriilor de către fosta guvernare.

"Văd ca Avocatul Poporului este cel care a sesizat Curtea Constituţională. Nu ştiu dacă există o confuzie între poporul român şi primarii PDL. Dacă în opţiunea avocatului poporului aceste doua noţiuni se confundă cred că este o greşeala pe care trebuie să şi-o asume", a declarat Ponta.
Greşeala va fi decontată astăzi, când Avocatul Poporului va fi revocat din funcţie întrucât USL deţine majoritatea în Parlament.

USL intenţionează să schimbe, în această săptămână în care Parlamentul este în sesiune extraordinară, şi componenţa Curţii Constituţionale.