Degringoladă la compania de drumuri: iar s-a schimbat şeful

Autor: Mirabela Tiron 04.07.2012

Compania de autostrăzi, cu un buget de două miliarde de euro, adică cea mai mare parte a banilor pe care Ministerul Transporturilor îi are anual la dis­po­ziţie, şi-a schimbat iar conducerea.

Mihail Başulescu, directorul care fusese numit de doar două săptămâni în funcţie, a fost demis de către Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor. Motivul invocat a fost întârzierea lucrărilor la autostrada Bucureşti - Ploieşti. În locul lui a fost numit Mircea Pop.

"Poate mi se trage de la faptul că am blocat o plată de 54 mil. lei (12 mil. euro) către Romstrade pentru şoseaua Transalpina, pentru că am cerut verificarea lucrărilor înainte de inaugurare. Sau poate cuiva nu i-a convenit că am atras atenţia asupra calităţii lucrărilor autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, dar şi a calităţii oamenilor din compania de drumuri", a declarat Başulescu pentru ZF.

Dacă numele lui Başulescu era asociat cu Bechtel şi Romstrade, cel al lui Mircea Pop este asociat cu centura Clujului (Vâlcele - Apahida), construită de firma acestuia.