Julieta de András Visky la Orvieto. GALERIE FOTO

Autor: Radu Constantinescu 06.07.2012

Piesa Julieta de András Visky a fost prezentată în aceste zile în oraşul Orvieto, Italia. Spectacolul a avut loc într-o ambianţă extrem de sugestivă: curtea Palatului Simoncelli, clădire construită în secolul al XVI-lea.

Inedit este şi faptul că proiectul internaţional a prevăzut două spectacole în aceeaşi zi: primul, la ora 17.00 - în limba engleză, iar cel de al doilea, de la ora 20.00 - în limba italiană, traducerea fiind făcută de Giovanni Papotto. Regia ambelor spectacole este semnată de Karin Coonrod (New York), scenografia de Peter Ksander, costumele - Oana Botez. Cele două variante ale Julietei au fost acompaniate live, la pian aflându-se Riccardo Cambri (compozitor Tony Geballe). În spectacolul de limba italiană, Julieta a fost interpertată de actriţa Cristina Spina, distinsă în anul 2006 cu premiul pentru cea mai bună actriţă a anului pentru rolul Casandrei din spectacolul Troienele.

Reprezentaţia în limba engleză este o adaptare în aer liber a spectacolului din Georgetown Theatre (Chicago) care a avut premiera în anul 2010, Melissa Lorraine (Hawkins) jucând rolul Julietei. Melissa Lorraine a fost premiată in 2011 la Chicago cu premiul Cea mai buna actriţă a anului (Orgie Award) pentru rolul jucat în spectacolul Am omorât-o pe mama, de András Visky, regia Karin Coonrod.