Proiectele SAP aduc o creştere de 56% pentru EBS Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 05.07.2012

Furnizorul de soluţii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning) EBS a obţinut în primul semestru o cifră de afaceri de 6 mil. euro, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Clujenii mizează până la finalul anului pe o creştere de cel puţin 35% a afacerilor faţă de anul trecut. EBS a realizat în 2011 la nivel de grup o cifră de afaceri de 9,3 mil. euro, în creştere cu 60% faţă de anul precedent.

"În primul semestru am înregistrat o evoluţie bună a afacerilor pe piaţa locală, în condiţiile în care cifra noastră de afaceri a crescut cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un aport determinant l-au avut vânzările de licenţe, proiecte şi servicii SAP", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO al EBS România, cea mai importantă companie a grupului EBS.

Unul dintre clienţii importanţi câştigaţi de EBS pe piaţa locală în primul semestru este I.A.M.U. Blaj, pentru care compania clujeană va implementa sistemul SAP. Alt proiect recent de implementare SAP este derulat de EBS la firma Petrouztel Mizil. În ceea ce priveşte evoluţia businessului pe piaţa externă, clujenii spun că acesta s-a încadrat în trendul pozitiv înregistrat în ultimii 2 ani.

"De la clienţii noştri externi, am primit în ultima perioadă semnale nesigure pentru anul viitor. Ne bucură însă iniţiativele recente la nivel european referitoare la adoptarea unor măsuri în vederea sprijinirii economiei europene. Credem că astfel de măsuri se vor restrânge pozitiv asupra clienţilor noştri", a precizat Metz.

Pe piaţa externă, EBS şi-a extins colaborarea cu partenerii SAP AG Walldorf, NTT Data München, DCCS Graz, IDS Scheer Freiburg, Realtech Walldorf sau WKD Köln. Clienţii noi, câştigaţi la extern în primul semestru, sunt SAGE, HMM, Pawisda, Leogistics, Aufwind sau Itelligence.

Pentru piaţa externă EBS furnizează servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltă aplicaţii software la cerere. Divizia de nearshore are în portofoliu clienţi precum BMW, Ford, Daimler, SAP, SAB Miller, Delphi Packard, Electrolux, TDS Fujitsu sau Delta Invest. Pe lângă industria producătoare de automobile, EBS furnizează servicii şi pentru domenii precum asigurări, utilităţi, sectorul public, sectorul bancar, media sau IT.

În primul semestru, EBS a investit în extinderea activităţii pe piaţa locală. În momentul de faţă, compania este prezentă la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, iar începând din această lună şi în Iaşi. Clujenii intenţionează ca din luna august să ocupe un nou sediu în Sibiu, într-o clădire cu 6 etaje.

Momentan, în cadrul grupului EBS lucrează circa 480 de oameni, în condiţiile în care, de la începutul anului au fost recrutate aproximativ 80 de persoane. Până la finalul anului, EBS intenţionează să mai angajeze încă cel puţin 60 de economişti şi informaticieni.

"Creşterea mai rapidă a EBS este limitată în prezent, din păcate, de dezechilibrul major de pe piaţa resurselor umane. Aceasta, credem că este o problemă generală a IT-ului românesc", a afirmat CEO-ul EBS România.

EBS are sedii în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Acţionarii EBS România, cea mai importantă companiei a grupului EBS, sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din acţiuni şi cetăţeanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din acţiuni. EBS furnizează soluţii şi servicii IT pentru peste 180 de companii din România, Germania, Austria şi Luxemburg.