Cargill şi Toepfer rulează împreună un miliard de euro

Autor: Gabriel Razi 06.07.2012

Traderii americani Cargill şi Alfred C. Toepfer International, primii doi jucători din piaţa locală a comerţului cu materii prime agricole, au reuşit anul trecut să aibă împreună afaceri de 1,1 miliarde de euro, arată datele de la Registrul Comerţului.

Boom-ul de anul trecut din agricultură se vede acum în conturile traderilor care anii trecuţi se mulţumeau să ruleze cu până la 200 de angajaţi aproape 800 milioane de euro, iar acum cu acelaşi număr de angajaţi au ajuns la afaceri care depăşesc cumulat pragul de un miliard de euro.

Cargill şi-a păstrat anul trecut poziţia de lider în România după ce compania şi-a majorat afacerile cu două treimi, la 683 milioane de euro.

Avansul de anul trecut este a doua creştere spectaculoasă înregistrată de americani după ce în 2010 casa de comerţ a reuşit o creştere a încasărilor cu 87%.

Reconfirmarea Cargill în fotoliul de lider a venit şi în contextul în care Alfred C. Toepfer International, numărul doi de pe piaţă, şi-a crescut rulajele cu numai 14%, la 436 de milioane de euro. Rezultatele pe plus ale traderilor s-au produs pe fondul ultimilor ani agricoli buni în care fermierii români au avut recolte mari. Numai producţia de cereale a adus anul trecut în economie 4,6 miliarde de euro, potrivit datelor Eurostat.

Interesul giganţilor multinaţionali implicaţi în comerţul cu cereale este în continuare crescut pentru România. Într-o discreţie totală jucătorii de pe această piaţă au pus în mişcare planuri strategice de expansiune.

 

 

Citiţi materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Stăpânii recoltelor: Cargill îşi păstrează fotoliul de lider al traderilor cu afaceri de 683 milioane de euro în anul record al agriculturii