Antonescu: Nu am auzit nimic nou în discursul lui Traian Băsescu

Autor: Eliana Radulescu 06.07.2012

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că nu a auzit "nimic nou" în discursul preşedintelui Traian Băsescu la dezbaterile din Parlament privind solicitarea USL de suspendare a acestuia.



"Nu ţin să comentez acest lucru, e dreptul domniei sale la pledoarie. Eu nu am auzit nimic nou în acest discurs", a răspuns el, întrebat cum comentează discursul şefului statului făcut în plenul Legislativului.

Referitor la solicitarea lui Traian Băsescu de a-şi prezenta o demisie în alb pentru eventualitatea în care acesta va fi reconfirmat în funcţie la referendum, Antonescu a spus: "Preşedintele trebuie să afle că există oameni care au cuvânt şi, ca atare, nu au nevoie de hârtii, care spun că dacă demisionează într-o anumită situaţie chiar o fac. Deci n-am nevoie de nicio hârtie ca să-mi ţin cuvântul".

El a arătat că este suficient că a afirmat o singură dată că, dacă se ajunge la referendum şi Traian Băsescu este reconfirmat în funcţie de către cetăţenii României care vor veni la urne, el se va retrage din politică.