Călburean a luat cu Dafora contracte de 3,7 milioane de euro de la Romgaz

Autor: Adrian Cojocar 08.07.2012

Firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a încheiat recent mai multe contracte cu principalul său client Romgaz Mediaş în valoare de 16,2 mil. lei (circa 3,7 mil. euro) pentru efectuarea de servicii de foraj şi lucrări pregătitoare la mai multe sonde ale producătorului de gaze.

Cel mai mare contract, în valoare de 5,2 milioane de lei, a fost încheiat la începutul acestei luni şi vizează lucrări de foraj la sonda 2 Boian. Celelalte două contracte au fost semnate în luna martie.

Contractele încheiate recent vin în contextul în care compania de foraj s-a confruntat în ultima perioadă cu o reducere importantă a volumului de lucrări, astfel că în primul trimestru afacerile Dafora s-au contractat cu 44%, la 25 mil. lei (5,8 mil. euro), iar profitul companiei s-a diminuat de circa trei ori.

În ciuda evoluţiei slabe din primul trimestru, conducerea companiei prognozează că veniturile operaţionale se vor majora cu 9,2% în acest an, la 178,5 mil. lei (41 mil. euro), iar profitul companiei va creşte de 2,2 ori, la aproape 4,5 mil. lei (un milion de euro).

De la începutul acestui an titlurile Dafora Mediaş au pierdut pe Bursă circa o treime din valoare, una dintre cauze fiind rezultatele în scădere raportate de companie în primele trei luni ale anului.

Acţiunile Dafora au crescut vineri cu 0,25%, la un preţ de 0,0405 lei/unitate. La acest nivel, valoarea de piaţă a companiei este de 9 milioane de euro.