Fabricile de vagoane ale lui Burci au fost vândute unui investitor german de 35 de ani

Autor: Mirabela Tiron 10.07.2012

Companiile Astra Vagoane Arad, Meva SA şi Romvag Caracal, intrate în in­solvenţă în 2010 şi care făceau parte din grupul International Railway Sys­tems, controlat de Cristian Burci, au fost preluate pentru su­ma de peste 30 mil. euro de un joint-ven­ture for­mat din două firme înre­gis­trate în Ger­ma­nia şi Olan­da, a anunţat admi­nis­tratorul judiciar.

"Tranzacţia re­pre­zintă o soluţie de redre­sare integrată: infuzie de capital, ac­ces la piaţă, echipă de management şi sus­ţinere din partea cre­ditorilor. Se evi­tă ast­fel închiderea a trei companii şi sunt salvate peste 1.500 de locuri de mun­că", au spus oficialii Casei de In­sol­ven­ţă Transilvania (CIT), admi­nis­tra­to­rul judiciar al companiilor Astra Va­goa­ne şi Meva. Suma de peste 30 mil. euro se va duce în contul băncilor creditoare. RBS Bank, ING, Citibank Europe şi Piraeus Bank care au creditat cu 120 mil. euro dezvoltarea fabri­cilor lui Burci.

Burci, cunoscut ca "regele vagoa­ne­lor" prin cele trei firme cu afaceri de su­te de milioane de euro înainte de criză, se retrage complet din această in­dus­trie din cauza lipsei comenzilor şi a dato­riilor mari acumulate.

Activele celor trei fa­brici au fost transfe­ra­te pe o nouă firmă, nu­mi­tă Astra Rail In­dus­tries, deţinută de As­tra Rail Management B.V din Olanda, cu un pa­chet de acţiuni de 95%, şi de Astra Rail Ma­nage­ment din Ger­ma­nia, cu 5%, potrivit da­telor de la Re­gis­trul Co­mer­ţului. Ad­mi­nistra­to­rul com­pa­niei este Thomas Manns, 35 de ani, năs­cut în Northeim (Germa­nia), tot po­tri­vit datelor de la Re­gistrul Co­mer­ţu­lui. "Nu vă putem ofe­ri nicio in­for­ma­ţie despre inves­ti­tor", a trans­mis te­le­fonic un repre­zen­tant al admi­nis­tratorului judi­ciar al companiei.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

După o negociere de 6 luni, Fabricile de vagoane ale lui Burci au fost vândute de lichidator unui neamţ de 35 de ani cu 30 mil. euro