Emporiki devine Crédit Agricole până la sfârşitul săptămânii

Autor: Ciprian Botea 10.07.2012

Crédit Agricole, a doua bancă franceză după active, va înlocui brandul Emporiki de pe cele 29 de sucursale ale Emporiki Bank România cu propriul nume până la finalul acestei săptămâni.

Francezii au decis la finalul lunii trecute să preia controlul direct asupra Emporiki Bank România, în cadrul unui proces de izolare a filialelor din regiune ale grupului elen Emporiki, mişcare cu un efect pozitiv la nivel local pentru că reduce din expunerea directă a sistemului bancar românesc la eventualele şocuri generate de criza din Grecia.

"Acest lucru ne va ajuta la atragerea depozitelor de pe piaţă, pentru că brandul Crédit Agricole transmite siguranţă clienţilor, fiind banca numărul doi din Europa. Crédit Agricole este un brand puternic şi pentru că l-am adus pe piaţa locală îi vom asigura vizibilitate şi notorietate, aşa cum are în toată lumea", a declarat Pierre Martin, CEO al Emporiki Bank România.

Denumirea legală a băncii va fi schimbată în Crédit Agricole după obţinerea avizelor necesare. Francezii lansaseră încă din 2009 un proces de integrare a subsidiarei locale, dar numele Crédit Agricole fusese preluat doar în subsidiar.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro

Crédit Agricole şterge până sâmbătă numele Emporiki de pe sucursalele din România