Topul primelor 10 companii de asigurări generale în 2011

Autor: Ciprian Botea 10.07.2012

Asigurările generale au încheiat anul trecut cu prime brute subscri se de 6,2 miliarde lei (1,5 mld. euro), în scădere cu 6,5% faţă de anul anterior, declinul fiind cauzat în principal de vânzările mai mici de poliţe auto.

Piaţa de asigurări non-viaţă a scăzut astfel pentru al treilea an consecutiv, declinul cumulat din perioada 2009-2011 fiind de aproximativ 15%.

Scăderea afacerilor pe asigurări auto, care reprezintă două treimi din subscrierile totale, a fost contrabalansată totuşi de vânzările de poliţe auto, unde volumul primelor subscrise a depăşit 675 milioane de lei (160 mil. euro).

Segmentul asigurărilor de clădiri a ajuns astfel de la o cincime din întreaga piaţă. Motorul asigurărilor de locuinţe s-a oprit însă în primul trimestru din acest an, dar piaţa a fost susţinută de asigurările de răspundere, Casco şi asigurările de călătorie şi a reuşit să înregistreze prima creştere din ultimii trei ani.

Vânzările de poliţe de asigurări generale au avansat cu 0,5% în primele trei luni din acest an şi au ajuns la 1,7 miliarde de lei.