BEC pentru referendum a fost completat cu reprezentanţii partidelor parlamentare

Ziarul Financiar 10.07.2012

Biroului Electoral Central (BEC) pentru referendumul din 29 iulie a fost completat, marţi, cu câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare.

Potrivit unui comunicat al BEC, Biroul a fost completat, în şedinţa de marţi, în conformitate cu prevederile Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare: Cristiana Uzună - PSD, Gheorghe Rădulescu - PNL, Cristian Ene -PDL, Zsuzsána Peter - UDMR, Traian Mustăciosu - PC, Aristide Roibu - UNPR.

De asemenea, în şedinţa de marţi au fost adoptate hotărâri privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor şi oficiilor electorale constituite la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României din 29 iulie, privind stabilirea unor măsuri referitoare la comunicarea desemnării delegaţilor partidelor politice în birourile electorale de circumscripţie ale judeţelor şi al municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi oficiile electorale de sector al municipiului Bucureşti, precum şi o hotărâre privind stabilirea dimensiunilor buletinului de vot ce va fi utilizat la referendum.

Cei şapte judecători din Biroul Electoral Central (BEC) pentru referendumul din 29 iulie au fost traşi la sorţi, duminică, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu.

Din Biroul Electoral Central pentru referendum fac parte judecătorii Dănuţ Cornoiu şi Alina Sorinela Macavei - de la Secţia I Civilă, Gabriela Bogasiu şi Luiza Maria Păun - de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, precum şi Elena Cârcei, Aurelia Motea şi Tatiana Năstase - de la Secţia a II-a civilă.

Cei şapte judecători au ales, luni, preşedintele BEC. Astfel, în urma votului secret, judecătoarea Gabriela Bogasiu a fost aleasă preşedintele BEC pentru referendum.

Parlamentul a stabilit ca referendumul să fie organizat la 29 iulie.