Miliardarul Mittal a adus un indian la conducerea combinatului din Hunedoara

Autor: Adrian Ionut Cojocar 10.07.2012

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), subsidiara celui mai mare producător de oţel din lume ArcelorMittal deţinut de miliardarul indian Lakshmi Mittal, l-a numit în funcţia de director general pe Amit Kumar în urma pensionării fostului director al combinatului, Remus Patan.

Kumar, 32 de ani, are o experienţă de peste 11 ani în industria siderurgică şi lucrează în cadrul grupului ArcelorMittal din anul 2008.

Anterior venirii lui Amit Kumar la conducerea ArcelorMittal Hunedoara el a ocupat funcţia de director de investiţii în cadrul diziviei de produse lungi pentru Europa a ArcelorMittal. "Actuala schimbare de conducere nu va avea niciun impact asupra planurilor noastre ambiţioase pentru unitatea din Hunedoara. Vom continua să transformăm compania şi să ne adaptăm la schimbările pieţei", a declarat noul CEO al ArcelorMittal Hunedoara.

La finalul lui 2010 compania a semnat un contract cu firmele Lagun Artea din Spania şi Ansaldo din Italia pentru construirea unei linii noi de laminare în cadrul unei investiţii de 43 mil. euro, una dintre cele mai mari demarate de grup în România. După finalizare, noua linie de producţie, cu o capacitate de 400.000 de tone/an, va permite în plus realizarea de profiluri laminate de tipul euro.

Combinatul siderurgic din Huneadoara, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 388 milioane lei (91,7 milioane euro), în creştere cu 37% faţă de 2010, şi pierderi de 19,8 milioane lei, mai mici de 3,2 ori.