Un tribunal german interzice unei reviste să publice fotografii satirice cu Papa Benedict al XVI-lea

Autor: Clava Ungureanu 11.07.2012

Tribunalul de la Hamburg (nord), sesizat în legătură cu o plângere a Suveranului Pontif german, a interzis continuarea difuzării acestor imagini care au apărut pe coperta ultimului număr al revistei Titanic, în ediţia tipărită sau pe Internet.

Pe coperta numărului din iulie, Titanic îl înfăţişează pe Papa cu braţele în aer, purtând vestminte albe cu pete galbene şi titrând "Aleluia Vatican/ Scurgerea de informaţii a fost identificată!", o aluzie la difuzarea de documente confidenţiale ale Sfântului Scaun în presa italiană.

Pe ultima pagină, Papa apare cu spatele, iar sutana albă este pătată cu maro, exclamând: "Încă o scurgere a fost reperată!".

Arhiepiscopul Angelo Becciu, locţiitor la secretariatul Vaticanului, a delegat o echipă de avocaţi din Bonn pentru a depune plângere. "Sf ântul Părinte vă deleagă să acţionaţi împotriva încălcării drepturilor persoanei sale", scrie acesta în scrisoarea datată 5 iulie, care poate fi consultată pe site-ul publicaţiei.

"Benedict al XVI-lea are dificultăţi în a ne întelege", a răspuns redactorul-şef al revistei, Leo Fischer, explicând că pe copertă apare "un papă care sărbătoreşte rezolvarea cazului Vatileaks şi a vărsat un pahar de limonadă" pe sutană.