Diva funk Macy Gray concertează în toamnă la Bucureşti

Autor: Andreea Mindrila 12.07.2012

Macy Gray revine în toamnă în Capitală pentru un concert organizat de Events pe 22 noiembrie la Sala Palatului, în Bucureşti.

Artista va susţine un recital de aproape două ore, care va include atât hiturile care au consacrat-o, precum „I try”, „Sweet Baby”, „Sexual Revolution”, cât şi piese de pe ultimul său album, „Covered”, lansat în acest an. Starul, acum în vârstă de 45 de ani, a vândut peste 20 de milioane de albume în întreaga lume şi are la activ şase albume de studio, un premiu Grammy şi alte cinci nominalizări.

Artista creează un melanj muzical unic de soul, hip-hop, R & B, funk şi rock.

Albumul „Covered” include 16 piese, coverurile unor trupe la fel de celebre, precum “Here Comes The Rain Again” (Eurythmics), “Creep” (Radiohead), “Teenagers” (My Chemical Romance), “Nothing Else Matters” (Metallica), “Sail” (Awolnation) sau “Wake Up” (Arcade Fire).

Macy Gray s-a născut de fapt Natalie Mclntyre în Canton, Ohio, şi a fost o adolescentă timidă, frecvent tachinată pe subiectul vocii sale ciudate, aceeaşi voce care a făcut-o însă faimoasă. Comparaţia evidentă a fost întotdeauna cu Billie Holliday, dar Macy Gray păstreză în sound-ul său şi urme din Betty Davis, Nina Simone, Karen Dalton sau Tina Turner.

Partenerii media ai evenimentului sunt Magic FM şi Sapte Seri. Pe 22 noiembrie, accesul în sala va fi permis de la ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00.

Biletele intră în vânzare începând de astăzi, 12 iulie, iar până pe 22 iulie inclusiv, pot fi achiziţionate la un preţ special, cu 10% discount (200, 153, 126 şi 100 lei, în funcţie de categorie). Începând de pe 23 iulie, biletele vor fi disponibile la preţurile de 220, 170, 140 şi 110 lei. Tichetele se pot cumpăra online sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj.

Solista se află pentru a treia oară în România, primele ei întâlniri cu fanii români având loc în 2007 şi 2009, tot la invitaţia Events.

Macy Gray este în acelaşi timp producătoare, cantautoare şi actriţă. În cei patru ani de pauză din cariera muzicală, ea a jucat împreună cu Denzel Washington în “Trainig Day”, a apărut în “Spider Man” şi în “Scary Movie 3”, precum şi în “Around the World in 80 Days”, alături de Jackie Chan.