Banca Italo Romena va dezvolta produse şi servicii destinate IMM-urilor şi profesiilor liberale

Autor: Raluca Ghinea 12.07.2012

Banca Italo Romena va lansa linii de credit pentru investiţii destinate IMM-urilor şi segmentului profesii liberale, în condiţii avantajoase, carduri de credit business şi produse de economisire, oferind şi servicii de leasing, linie de business preluată de la Italo Romena Leasing, a anunţat banca.

"Strategia noastră se va concentra pe segmentul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, atât româneşti, cât şi italiene, şi a reţelei cu care acesta interacţionează. Mă refer în mod special la societăţile de consultanţă şi la practicanţii de Profesii Liberale. Bineînţeles, nu vom neglija segmentul persoanelor fizice pentru care realizăm un proiect de remodelare a portofoliului de produse şi servicii", a declarat, într-un comunicat, directorul general al băncii, Paolo Mariani, care a preluat această funcţie în urma cu patru luni.

Pentru clienţii persoane fizice, pe lângă produsele de creditare pentru investiţii imobiliare şi nevoi personale, portofoliul de produse va fi completat cu o serie de produse precum cardurile de credit cu perioada de graţie şi facilităţi suplimentare, împrumuturi pentru finanţarea cheltuielilor pentru îngrijiri medicale sau pentru studii universitare şi postuniversitare şi produse de economisire, potrivit directorului comercial al instituţiei, Roberto Broggini.

Banca Italo Romena va revizui portofoliul de produse, dar va lansa şi altele noi, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru companii, cu respectarea în continuare a principiilor de prudenţă impuse de actualul context economic.

Instituţia de credit va fi prezentă şi în sectoarele agriculturii şi al energiei regenerabile, precum şi în cel al fondurilor structurale, cu produse de cofinanţare şi servicii de consultanţă, prin colaborarea cu companii specializate în realizarea unor astfel de proiecte.

"Printre priorităţile băncii se numără continuarea investiţiilor în sisteme informatice, după schimbarea din 2011 a soluţiei de core-banking şi internet banking, precum şi în cadrul activităţilor de supraveghere şi control prin implementarea de aplicaţii specifice în privinţa activităţii de cunoaştere a clientelei", a declarat directorul sucursalei Bucureşti, Gheorghe Muntean.

Banca Italo Romena face parte din grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia. În România, instituţia de credit operează prin Sucursala Bucureşti, a cărei reţea cuprinde 22 de agenţii, dintre care cinci se află în Bucureşti, iar restul în cele mai importante oraşe din ţară.