Investitorii prudenţi au avut de câştigat în ultimul an. Riscul le-ar fi adus pierderi

Autor: Roxana Pricop 13.07.2012

Fondurile monetare şi de obligaţiuni sunt cele mai pro­fi­tabile fonduri mutuale din ultimul an, cu performanţe de pâ­nă la 8%, în timp ce fondurile de acţiuni, care expun in­ves­titorii unui risc ridicat, au înregistrat pierderi ridicate din cauza corecţiilor de pe bursă. Clasamentul celor mai per­for­mante fonduri mutuale la finalul lunii iunie este condus de fon­dul Raiffeisen Confort, cu un randament de 8% pe an.

Pe locul secund se situează fondul Certinvest Obliga­ţiuni cu un randament de 7,23% în ultimele 12 luni, urmat de fondul monetar Raiffeisen RonPlus cu un randament de 7,07%, potrivit datelor Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

La extrema opusă a clasamentului se situează fondurile de acţiuni, care afişează randamente negative în contextul în care bursa a fost zdruncinată de criza datoriilor suverane.

În topul pierderilor conduce fondul Active Dinamic cu un randament de minus 37,9%, urmat de fondul BT ATX Index denominat în euro cu o pierdere de 24,6% şi de fon­dul BT Maxim cu un randament negativ 24,34%.

Citeşte materialul integral pe www.zfcorporate.ro