Americanii de la Delphi au revenit pe profit

Autor: Laurentiu Cotu 15.07.2012

PRODUCĂTORUL american de componente auto Delphi Packard România a realizat anul trecut un business de peste 1,7 miliarde de lei (402 milioane de euro), mai mult cu 73% faţă de nivelul înregistrat în 2011, arată datele de la Registrul Comerţului. Mai mult, americanii au revenit pe profit anul trecut cu un câştig net de 34,6 milioane de lei (peste 8 milioane de euro).

În ceea ce priveşte personalul companiei, americanii au ajuns anul trecut la un număr mediu de 9.812 angajaţi, de la nivelul de 6.127 de salariaţi în anul precedent. De altfel, producă torul de componente auto Delphi a fost cel mai dinamic angajator de pe piaţa locală anul trecut, reuşind să-şi mărească numărul de angajaţi cu peste 4.500 de persoane în cele două entităţi, Delphi Packard România şi Delphi Diesel Systems.

Delphi are în România peste 12.000 de angajaţi în patru fabrici, în Sânnicolau Mare, Ineu şi Moldova Nouă (unde produce sisteme de distribuţ ie electrică şi electronică), în timp ce în noua fabrică din Miroslava (Iaşi) produce componente pentru sisteme de injecţ ie diesel de înaltă precizie.

Anul trecut compania a angajat numai la Miroslava (Iaşi) un număr de 2.000 de persoane care să lucreze pentru fabrica Delphi Automotive, dedicată domeniului diesel. Fabrica produce componente pentru sisteme de injecţie diesel de înaltă precizie (în principal modele de pompe şi injectoare pentru sistemele common rail), pentru clienţi din întreaga lume. Investiţ ia companiei s-a ridicat la peste 155 de milioane de euro, în proiecte de producţie din cadrul fabricii.

Delphi Diesel Systems din Iaşi a anunţat că va continua recrută rile şi caută în prezent ingineri pentru zonele de producţ ie, mecanică, electrică, design şi calitate, inclusiv din rândul tinerilor absolvenţi. Celelalte fabrici ale companiei din Sânnicolau Mare, Ineu şi Moldova Nouă recrutează de asemenea ingineri calificaţi