Ioan Rus: În România sunt 18.308.612 cetăţeni cu drept de vot

Autori: Roxana Alexe , Livia Ispas 13.07.2012

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, că în România sunt în acest moment 18.308.612 cetăţeni cu drept de vot, precizând că nu se ştie câţi dintre aceştia se află în ţară şi câţi sunt plecaţi în străinătate.



"În România, în acest moment sunt 18.308.612 cetăţeni cu drept de vot. Nu ştim câţi dintre ei se află în România şi câţi sunt în străinătate", a spus Ioan Rus.

Ministrul a precizat că în 24 iulie va fi definitivată lista care cuprinde cetăţenii cu drept de vot, inclusiv cei care împlinesc 18 de ani până la data referendumului din 29 iulie.

Ioan Rus a adăugat că singurul lucru care nu poate fi controlat este numărul persoanelor care decedează după definitivarea listelor, până în ziua referendumului, însă este vorba de o eroare asumată în oricare dintre procesele electorale.

Numărul exact al alegătorilor la referendum va fi anunţat după definitivate listele electorale, datele fiind cele puse la dispoziţie de Direcţia Evidenţa Populaţiei, declara, marţi, ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre.

"Datele sunt cele care sunt puse al dispoziţie de Direcţia Evidenţa Populaţiei, aşa cum s-a făcut la toate consultările electorale, inclusiv la ultimele alegeri locale din 10 iunie", a spus Dobre.

Pe listele electorale permanente pentru alegerile locale din 10 iunie au fost înscrise 18.315.880 de persoane.