Circa 10.000 de participanţi la mitingul pro-Băsescu de la Cluj

Autori: Vasile Magradean , Andreea Tobias 14.07.2012

Numărul participanţilor la mitingul pro-Băsescu care se desfăşoară, sâmbătă, în Piaţa "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, a ajuns la 10.000, potrivit jandarmilor, după ce autocarele care se aflau la intrările în municipiu, cu susţinători din alte judeţe ale ţării, au intrat în oraş.



Înainte de începerea mitingului, la intrările în municipiul Cluj-Napoca se aflau mai multe autocare cu susţinători din alte judeţe, iar după ce acestea au reuşit să intre în oraş, numărul participanţilor a ajuns la 10.000, potrivit jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, au susţinut discursuri fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, actualul lider al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, liderul Noua Republică, Mihai Neamţu, eurodeputatul Cristian Preda, Gheorghe Flutur şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Emil Boc a declarat că actuala putere a transformat România "în oaia neagră a Europei", periclitând drepturile românilor şi existenţa acestora în Uniunea Europeană.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participanţilor că dacă au venit atât de mulţi la mitingul de susţinere a lui Traian Băsescu, înseamnă că nu cedează, că vor lupta împreună împotriva regimului Ponta-Antonescu.

El a mai spus că "azi, la Cluj" oamenii cer "Jos Ponta" şi ca hoţii să plece acasă.

La miting este prezentă şi fiica cea mică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, Elena.

Participanţii la miting au început să vină, sâmbătă dimineaţă, înainte de ora 10.00, în Piaţa "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, majoritatea îmbrăcaţi în alb, având pancarte cu inscripţiile: "Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine", "Clujul este de partea ta", "România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?", "Plagiatorul sfidează poporul", "Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta", "Nu suspendării preşedintelui", "Pro Traian Băsescu", "Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale", "Traiane nu eşti singur, eu sunt cu tine".

De asemenea, participanţii au poze cu Traian Băsescu, precum şi steaguri tricolore sau steaguri simple, albe.

Oamenii au scandat "Jos USL" şi "Băsescu, Băsescu!".

Înainte de discursuri, pe scena amblasată în Piaţa "Lucian Blaga" artiştii Aurel Tămaş, Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş au susţinut un spectacol de muzică populară.

Colegiul Director al PDL a decis, luni, organizarea a trei mitinguri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, pentru "susţinerea democraţiei, a statului de drept şi a instituţiilor", anunţa preşedintele PDL Vasile Blaga, neprecizând dacă va participa şi Traian Băsescu la aceste mitinguri.