Afacerile Berg Computers au stagnat în S1 la 1,2 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 15.07.2012

Compania româno-germană Berg Computers, dezvoltator de soluţii software cu clienţi precum IBM, Procter&Gamble sau Alcatel, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de circa 1,2 mil. euro, în stagnare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, compania mizează în continuare pe o creştere cu aproximativ 10% a afacerilor în 2012, faţă anul trecut. Timişorenii au realizat în 2011 afaceri de 2,7 mil. euro, în creştere cu 25% faţă de anul anterior.

"Aşteptăm o creştere a afacerilor pentru cel de-al doilea semestru, odată cu concretizarea unor discuţii pentru noi colaborări, pe care le derulăm în această perioadă. În pofida aşteptărilor de creştere pe piaţa internă a soluţiilor ERP, am observat, în primul semestru al acestui an, o stare generalizată de expectativă", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, brand sales manager marketing al Berg Computers.

Berg Computers este furnizor de soluţii ERP (Enterprise Resource Planning) şi CRM (Customer Relationship Management), web design şi dezvoltator de aplicaţii software la comandă. Printre clienţii Berg Computers pe segmentul soluţiilor ERP se numără Astra Bus, Dyo Balkan, Sunlight Industial sau furnizorii de componente electronice Hanil Electronics şi Shinheung Electronics.

Pe piaţa locală, compania a abordat o nouă nişă odată cu dezvoltarea ERP bcManager Professional pentru sectorul construcţiilor civile şi de infrastructură. Această nouă direcţie a generat 30% din valoarea contractelor semnate de timişoreni în 2011.