Sorin Popa, fostul şef al retailului BRD, devine director de dezvoltare comercială pe reţeaua internaţională a Société Générale

Autor: Voican Razvan 15.07.2012

Sorin Popa, arhitectul expansiunii reţelei de retail a BRD-SocGen, a doua mare bancă de pe piaţă, până la 930 de unităţi şi al dezvoltării unui portofoliu de business care a asigurat susţinerea veniturilor băncii şi în anii de criză, a fost numit director de dezvoltare comercială şi marketing în cadrul diviziei Société Générale care coordonează activitatea filialelor din afara Franţei - Banque de Detail Hors France Metropolitaine (BHFM).

În ultima parte a anului trecut Popa fusese promovat din funcţia de director general adjunct (vicepreşedinte) pe retail al BRD în cea de director general delegat (prim-vicepreşedinte). În decembrie 2011 BRD anunţase avansarea lui Sorin Popa la Paris pe un post de consilier al lui Jean-Louis Mattei, preşedintele băncii internaţionale a SocGen. Bancherul a păstrat însă postul de director general delegat al BRD la care renunţă acum în schimbul poziţiei din BHFM.

Pe de altă parte, el rămâne membru al consiliului de administraţie al BRD. Plecarea lui Popa din conducerea executivă a BRD este una dintre cele două schimbări majore care au intervenit la acest nivel, cealaltă fiind înlocuirea preşedintelui Guy Poupet cu un alt francez, Alexandre Maymat, care aşteaptă aprobarea BNR pentru exercitarea oficială a funcţiei.

Sorin Popa este unul dintre cei mai vechi oameni ai SocGen din România, el lucrând în cadrul grupului din 1993. După preluarea BRD în 1999 francezii l-au numit în funcţia de vicepreşedinte, numărul doi în bancă după cea de preşedinte, o funcţie rezervată francezilor. Sorin Popa a transformat BRD într-un reper în cadrul grupului în ceea ce priveşte zona comercială şi de retail. Răzvan Voican