Popoviciu investeşte 2,5 mil. de euro într-un nou restaurant şi un centru spa la Parc Hotels

Autor: Mirabela Tiron 16.07.2012

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cel care alături de Radu Dimofte controlează proiectul Băneasa şi alte businessuri importante din Bucureşti, va investi 2,5 milioane de euro în amenajarea unui nou restaurant în cadrul complexului Parc Hotels din nordul Capitalei, care va fi inaugurat în această săptămână, precum şi în realizarea unui centru spa, proiect programat spre finalizare în vara anului viitor.

Daniel Ben-Yehuda, şeful celor două hoteluri - Ramada Plaza şi Ramada Parc -care formează complexul Parc Hotels, spune că au fost alocate fonduri pentru aceste investiţii pe fondul creşterii competiţiei pe segmentul de evenimente private (nunţi şi botezuri). În plus, afacerile firmei au avut o tendinţă de creştere în prima parte a anului.

"Am reuşit să ne creştem cu 10% încasările în primul semestru atât la Ramada Plaza, cât şi la Ramada Parc, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Daniel Ben-Yehuda, directorul general al Ramada Plaza Bucharest şi Ramada Bucharest Parc din grupul Parc Hotels. El nu a precizat valoarea la care s-au ridicat încasările.

Cele două hoteluri din nordul Capitalei, clasificate la patru stele, cumulează 567 de camere. Gradul mediu de ocupare al hotelurilor a crescut în medie cu 2% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară din 2011, în condiţiile în care tariful mediu a rămas stabil, potrivit şefului companiei.

O cameră dublă se rezervă cu 433 de lei (96 de euro) pe noapte, potrivit datelor de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com.

În 2011 Parc Hotels a avut o cifră de afaceri de 6,25 mil. euro, în creştere cu 14%, un profit de 0,7 mil. euro şi un număr de peste 250 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

"Ramada Plaza a reuşit să îşi crească de la lună la lună cota de piaţă. Observăm o creştere a competiţiei pe segmentul de mâncare şi băutură, în special pe nunţi şi alte evenimente private."

Circa jumătate din veniturile hotelurilor din Capitală sunt aduse de evenimente, restul încasărilor fiind generate de serviciile de cazare.

Din bugetul de investiţii alocat de 2,5 milioane de euro, circa 2 milioane de euro vor fi alocaţi construcţiei spa-ului, care va cuprinde o piscină semiolimpică interioară, o piscină exterioară, o sală de fitness şi saună, în timp ce jumătate de milion de euro implică investiţia în noul restaurant. "În aceste timpuri grele continuăm să investim. Săptămâna viitoare (curentă - n. red.) vom deschide un nou restaurant cu 220 de locuri. Până vara viitoare plănuim să finalizăm construcţia la o piscină interioară semi­olimpică şi o piscină exterioară, un centru fitness de 300 de metri pătraţi, o sală pentru masaj, o saună şi un jacuzzi, pentru care am alocat două milioane de euro."

De asemenea, s-a demarat investiţia şi pentru o parcare cu 120 de locuri.

Cele două hoteluri, alături de unitatea de cinci stele Howard Johnson, sunt con­trolate de omul de afaceri Gabriel Popo­viciu şi partenerul său Radu Dimofte, potrivit informaţiilor existente.

Capacitatea totală de cazare în hoteluri a Capitalei se ridică la puţin peste 10.573 de camere, potrivit datelor de la compania de consultanţă hotelieră Trend Hospitality. Doar 19% din camerele hotelurilor bucu­reştene sunt clasificate la cinci stele, cea mai mare pondere, de 46%, fiind deţinută de camerele clasificate la patru stele.

Cel mai nou hotel de patru stele deschis în Capitală este Europa Royale din zona Pieţei Unirii, o investiţie de 12 mil. euro realizată de lituanienii de la Europa Group.

Cererea pentru cazarea în hotelurile din Bucureşti a fost afectată în primele două luni ale acestui an de condiţiile meteo nefavorabile.

Anul trecut numărul înnop­tărilor în Bucureşti s-a ridicat la 2 milioane, în creştere cu 9,2% faţă de anul anterior. Au venit în Capitală 1,19 milioane de turişti, mai mult cu 14,3% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Trend Hospitality.

Gabriel Popo­viciu controlează hotelurile Ramada Plaza Bucharest, Ramada Bucharest Parc şi Howard Johnson